FN vil granske bombning af flygtningelejr

Ifølge foreløbige meldinger fra FN er 30 mennesker blevet dræbt i bombeangreb mod flygtningelejr nær Tyrkiet

Et luftangreb rettet mod en flygtningelejr for fordrevne syrere er muligvis en krigsforbrydelse. Derfor vil FN have episoden undersøgt, lyder det fra organisationens chef for humanitære anliggender, Stephen O'Brien.

Udmeldingen kommer, efter at op mod 30 mennesker - heriblandt kvinder og børn - er blevet dræbt i et bombeangreb på en flygtningelejr i det nordlige Syrien

- Hvis dette forfærdelige angreb viser sig at være en bevidst handling mod civile, kan der være tale om en krigsforbrydelse. Jeg opfordrer til en øjeblikkelig, upartisk og uafhængig undersøgelse af denne blodige episode, siger O'Brien i en udtalelse ifølge Reuters.

FN-chefen siger samtidig, at han er "forfærdet" og "væmmes" ved angrebet, der ifølge FN's oplysninger har kostet mindst 30 mennesker livet og såret 80 andre i to forskellige lejre for internt fordrevne i den nordlige del af Syrien.

Bomberne faldt i byen Sarmada, der ligger cirka 40 kilometer vest for Aleppo og nær grænsen til Tyrkiet.

Krig & katastrofer Mindst 28 dræbt ved angreb på flygtningelejr i Syrien

Syriens Observatorium for Menneskerettigheder rapporterede først om angrebet, og fra Det Hvide Hus i USA lyder det i en erklæring, at det "på ingen måde kan berettiges at udføre et luftangreb mod uskyldige civile."

Det har indtil videre ikke været muligt at identificere flyet, der kastede bomberne, men ifølge ubekræftede oplysninger fløj det under det syriske regimes flag, skriver nyhedsbureauet dpa.

- Vi har hørt tidlige rapporter om, at der er tale om et angreb begået af regimet, men vi vil være fuldstændig sikre, før vi retter beskyldninger mod nogen, siger Mark Toner fra USA's udenrigsministerium.

- Men det ligger i tråd med typen af luftangreb, som regimet tidligere har udført mod uskyldige civile, lyder det videre ifølge dpa.

Rapporten om angrebet kommer, samtidig med at internationale nyhedsbureauer skriver, at en 48 timers våbenhvile holder i Aleppo, hvor 280 civile er blevet dræbt i kampe siden 22. april.