FN vil kaste nødhjælp ned til IS-belejret by fra luften

FN har planer om at sende mad ned til indbyggerne i byen Deir al-Zor, som er kontrolleret af Islamisk Stat

FN vil afprøve muligheden for at sende nødhjælp ned fra luften til byen Deir al-Zor, en østlig syrisk by, som er belejret af Islamisk Stat.

Sådan lyder det fra Anders Egeland, FN's nødhjælpskoordinator, torsdag.

FN har ikke direkte adgang til de områder, der er kontrolleret af den militante bevægelse Islamisk Stat, herunder Deir al-Zor. Her lider civile under alvorlig mangel på mad samt forværrede leveforhold.

Dagen efter at nødhjælpskonvojer nåede frem til nogle af de områder i Syrien, der er kontrolleret af den syriske hær og andre oprørsgrupper, siger Jan Egeland til journalister i Genève, at FN planlægger også at nå den IS-kontrollerede by i de kommende dage.

- Det er en kompliceret operation, og på mange måder bliver nedsendingen den første af sin slags, siger Egeland ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han giver ikke mere præcise oplysninger om, hvordan operationen, som er langt mere kostbar end at sende nødhjælpskonvojer ind i landet, skal udføres.

Egeland har sagt til Reuters i Oslo, at nødhjælpen skal kastes ned fra luften, hvis den overhovedet skal have en chance for at nå frem til Deir al-Zor.