Annonce:
Annonce:

FN's efterforskere vil navngive Syriens krigsforbrydere

Undersøgelseskommission er klar til at offentliggøre hemmelige lister over Syriens formodede krigsforbrydere

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

FN's efterforskere er klar til at offentliggøre navne på personer, der er mistænkt for krigsforbrydelser i Syrien.

Diplomatiske kilder siger til Reuters, at den uafhængige undersøgelseskommission overvejer at fremlægge nogle af de hundredvis af navne, der står på en hemmelig liste over krigsforbrydermistænkte syrere.

Muligvis vil alle navnene blive offentliggjort.

Håbet er, at det vil have en afskrækkende effekt og være med til at stoppe "en eksponentiel stigning i udførelsen af krigsforbrydelser, forbrydelser mod menneskeheden og menneskeretskrænkelser."

Undersøgelseskommissionen, som ledes af brasilianeren Paulo Pinheiro, har opstillet fire lister med navne på folk, der menes at stå bag krigsforbrydelser i Syrien.

Listerne tæller kommandanter i militæret og sikkerhedsstyrkerne, fængselsledere samt ledere af væbnede grupper i Syrien.

Annonce:

- Efter fire år med intensiv overvågning og indgivelse af fire fortrolige lister over gerningsmænd vil det, hvis vi undlader at offentliggøre navnene på dette tidspunkt i efterforskningen, være en styrkelse af den straffritagelse, som kommissionen har fået til opgave at bekæmpe, lyder det i kommissionens rapport til FN's Menneskerettighedsråd.

Pinheiro og hans hold har flere gange opfordret til, at sager om formodede krigsforbrydelser i Syrien sendes til Den Internationale Straffedomstol i Haag, men det har hidtil ikke været muligt på grund af splittelse i FN's Sikkerhedsråd.

I stedet anbefaler kommissionen i sin nye rapport, at der oprettes en international særdomstol. Det er et skridt, der ikke nødvendigvis kræver en godkendelse fra FN's Sikkerhedsråd.

Rapporten er den seneste dokumentation for grove menneskeretskrænkelser som blandt andet tortur, voldtægt, drab og brug af børnesoldater.

Den fire mand høje kommission påpeger i rapporten, at det internationale samfund har svigtet sit ansvar for at beskytte Syriens civile.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: