Fodboldstadion brugt til terror: Her jævnes det med jorden

Amerikansk-ledet luftangreb mod fodboldstadion skal svække Islamisk Stat i Irak

Fodboldstadion brugt til terror: Her jævnes det med jorden

Et luftangreb har destrueret et fodboldstadion, som Islamisk Stat brugte som base ved Ramadi i Irak.

Det oplyser det amerikanske militær, som har offentliggjort en video af angrebet.

Sportsarenaen var ifølge amerikanerne en vigtig base, hvor terrorbevægelsen skjulte store mængder hjemmelavet ammunition, sprængstoffer og våben.

Det amerikansk-ledede angreb blev gennemført tirsdag i samarbejde med den irakiske regering.

På videoen ses først et missil ramme sit mål. Men først et minut senere eksploderer terroristernes ammunitions- og våbenlager i et gigantisk lysglimt, som er filmet fra luften.

Eksplosionen er tilsyneladende altødelæggende, men der er ingen oplysninger om tab af menneskeliv.

- Islamisk Stat brugte stadion som base, hvorfra de kontrollerede militante i hele regionen. Ødelæggelsen af denne nøgleposition vil i betydelig grad reducere Islamisk Stats evne til at gennemføre operationer i Ramadi, hedder det i en udtalelse fra USA's Centralkommando.

1500 ødelagt: IS smadrer skoler i Irak

Irakiske soldater støttet af shia-militser, lokale stammekrigere og amerikansk-ledede luftangreb har hen over sommeren forsøgt at nedkæmpe Islamisk Stat omkring den belejrede by Ramadi.

Ramadi, hovedstad i Anbar-provinsen 100 kilometer vest for Bagdad, blev erobret af Islamisk Stat i maj.

Ramadi blev indtaget af Islamisk Stat næsten samtidig med, at den radikale bevægelse skabte overskrifter ved at indtage oldtidsbyen Palmyra i Syrien.

Indtagelsen af de to byer er den største succes for Islamisk Stat, siden en amerikansk-ledet koalition sidste år involverede sig i kampen mod bevægelsen.

448 danske bomber
Danske kampfly har også deltaget i missioner i Anbar-provinsen. Ifølge Forsvaret har målene for bomberne været fjendtlige våbenstillinger og bygninger anvendt af Islamisk Stat.

Siden første mission 16. oktober 2014 har det danske bidrag i alt fløjet 490 missioner og anvendt 448 bomber. Det danske F-16 bidrag til Operation Inherent Resolve består af syv fly og op til 140 mand. Lige nu er cirka 90 mand udsendt.