Første offer for AirAsia-styrt er identificeret

Endnu et lig er bjærget efter flyulykke, og det første offer er identificeret og overdraget til sin familie

Pårørende beder i lufthavnen (Foto: AP)
Pårørende beder i lufthavnen (Foto: AP)

Et af ofrene fra det forulykkede AirAsia-fly er som det første identificeret og overdraget til familien, skriver nyhedsbureauet AP.

Redningsholdet, som siden søndag har eftersøgt det forsvundne passagerfly på rute 8501, har desuden bjærget endnu et lig, så antallet nu er oppe på otte.

Ifølge det britiske medie BBC er to personer bjærget, mens flere end 150 personer fortsat savnes.

Hayati Lutfiah Hamid blev identificeret via fingeraftryk og andre metoder, oplyser et medlem af det identifikationshold, som er udsendt til flyulykken.

Familien fik mulighed for at tage afsked med den dræbte kvinde ved en ceremoni på et politihospital i den indonesiske by Surabaya.

Flyet forsvandt med 162 mennesker om bord under en flyvning fra den indonesiske by Surabaya til Singapore. Lige inden havde piloterne anmodet om tilladelse til at flyve en smule højere for at undgå et uvejr på ruten.

Den lange ventetid er hård for de mange pårørende, der venter på at få vished. 35-årige Sugiarti venter på at høre nyt om sin storesøster Susiyah, som rejste til Singapore på ferie.

- Jeg håber, at de finder hendes lig snart. Jeg har ondt af min søster, fordi der allerede er gået fem dage, fortæller kvinden på et krisecenter ifølge AP.

- Jeg prøver rigtigt meget at være tålmodig, siger hun.

Flyvraget blev tirsdag meldt spottet via sonarbilleder på havbunden under 30-50 meters vand.

De fleste af passagerne på AirAsia-flyet var indonesere.