Frankrig har nu flere coronadødsfald end Spanien

Frankrig har noteret yderligere 348 coronarelaterede dødsfald og har nu i alt næsten 27.000 døde

Børn i kø med sikkerhedsafstand ved en skole i Cenon nær Bordeaux i det sydvestlige Frankrig efter næsten to måneders lukning. Foto: Mehdi Fedouach/Ritzau Scanpix
Børn i kø med sikkerhedsafstand ved en skole i Cenon nær Bordeaux i det sydvestlige Frankrig efter næsten to måneders lukning. Foto: Mehdi Fedouach/Ritzau Scanpix

Coronadødsfald i Frankrig steg tirsdag med 348. Tallet dækker både hospitaler og plejehjem.

Det samlede dødstal er dermed steget til 26.991 fra 26.643 mandag. Antallet af bekræftede coronatilfælde i landet er nu på 140.227.

Med stigningen er der flere døde i Frankrig end i Spanien, hvor dødstallet er på 26.920.

Dermed ligger Frankrig nummer fire på listen over lande med flest dødsfald i forbindelse med pandemien. Frankrig er nummer fire efter USA, Storbritannien og Italien.

Sundhedsministeriet i Paris siger, at antallet af indlagte coronasmittede igen er faldet til 21.595 fra 22.284 mandag. Antallet af indlagte er faldet i fire uger i træk.

I Frankrig er dødstallet per 100.000 indbyggere 41,4. I Storbritannien er tallet 48,2. I Spanien er tallet 57,6, og i Italien er det på 51,1.

Frankrig lempede mandag på restriktioner, som har været i kraft under coronakrisen siden midten af marts. Franskmændene har kun haft lov til at gå ud, hvis de har skullet arbejde eller havde nødvendige ærinder. De har dog kunnet motionere i op til en time hver dag.

Kun madbutikker, apoteker, tobaksbutikker, banker og postkontorer har siden 17. marts kunnet holde åbent i landet.

Men en ny fase er nu indledt. Det er tilladt at være udendørs, og børnehaver og grundskolens laveste klassetrin er genåbnet. Dertil kommer, at de fleste af landets butikker og markeder er genåbnet. Dog er der stadig særlige restriktioner i Paris.

Der er også stadig forbud mod sammenkomster med mere end ti personer, hvilket vil vare frem til 1. juni - og muligvis længere. Barer og restauranter får tidligst mulighed for at genåbne i slutningen af maj.