Annonce:
Annonce:

Frankrig og allierede trækker sig fra indsats i Mali

På grund af "adskillige hindringer" trækker Frankrig og dets allierede sig fra den militære indsats i Mali

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Frankrig og dets allierede har torsdag annonceret en koordineret tilbagetrækning fra den militære indsats i Mali.

Det fremgår af en fælles udtalelse torsdag morgen:

- På grund af adskillige hindringer fra Malis overgangsregering har Canada og de europæiske lande, der deltager i Operation Barkhane og Task Force Takuba, vurderet, at den politiske, operationelle og juridiske baggrund for at deltage i den militære kamp mod terrorisme i Mali ikke længere opfyldes.

Operation Barkhane er den overordnede militære indsats i Sahel-regionen. Frankrig, der er en tidligere kolonimagt i området, leder indsatsen.

Sahel-regionen beskriver et langt bælte, der strækker sig tværs over Afrika fra Atlanterhavet i vest til Det Røde Hav mod øst. Det ligger mellem Sahara i nord og savanneområder og Sudan mod syd.

Danske soldater har i flere år deltaget i den militære indsats i Mali. Det er blandt andet foregået som en del af den særlige Task Force Takuba.

I januar meddelte Mali imidlertid, at de danske soldater ikke var velkomne i landet. Ifølge Mali havde Danmark ikke fulgt de nødvendige protokoller.

Det er blevet afvist af Danmark og dets allierede - herunder Frankrig. Danmark besluttede sig dog hurtigt for at trække sig fra landet.

- Vi kan ikke blive, når Malis regering ikke ønsker os. Vi er der, fordi Mali har bedt os om at komme og hjælpe dem, og når de ikke længere ønsker vores hjælp, har vi ikke noget grundlag for at være der. Og vi gider heller ikke være til grin, sagde daværende forsvarsminister Trine Bramsen (S) i januar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: