Frankrig sender både for at finde flere MH370-rester

Fredag vil Frankrig sende yderligere assistance til området omkring Reunion for at finde vragdele fra MH370

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Frankrig vil fredag sende flere fartøjer af sted til den lille ø La Reunion i Det Indiske Ocean for at udvide søgningen efter flere vragdele fra Malaysia Airlines-flyet MH370, som forsvandt sidste år.

- Det er blevet besluttet - efter en forespørgsel fra præsidenten og premierministeren og for at imødekomme undersøgelsens behov - at udsende supplerende ressourcer, som skal lede efter flere vragdele omkring La Reunion.

Sådan lyder det fra det franske ministerium for forsvar, oversøiske territorier og transport i en pressemeddelelse torsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Onsdag aften blev det bekræftet, at en del af en flyvinge, som var blevet fundet ved øen Reunion, var fra MH370, som havde 239 mennesker om bord, da det forsvandt på mystisk vis på en flyvning fra Kuala Lumpur i Malaysia til Beijing i Kina.

Den malaysiske transportminister, Liow Tiong Lai, siger torsdag, at der er blevet fundet flere vragdele fra et fly tæt på La Reunion - et vindue og aluminiumsfolie - men det er ikke bekræftet, at det stammer fra MH370.

Malaysia har bedt naboøerne Mauritius og Madagaskar om hjælp til at udvide søgningen efter flere flydele i området.

De fleste af passagererne på MH370 var kinesere, og mange af de pårørende nægter stadigvæk at tro på, at deres kære er omkommet. Og det på trods af, at man nu har fundet en vragdel fra flyet.

- Jeg tror ikke på den seneste information om flyet. De har løjet fra os fra begyndelsen, siger Zhang Yongli, hvis datter var en af de 153 kinesere om bord på Boeing 777-flyet.

- Jeg ved, at min datter er derude. Men de vil ikke fortælle os sandheden, tilføjer hun ifølge AFP.