Fransk politi: Så svært er det at identificere flyofre

Retsteknikere fra fransk politi fortæller, at det kan tage flere måneder at identificere de 150 ofre for flystyrtet i de sydfranske alper. Ligene fra det sønderrevne Germanwings-fly er i tilstand, der ikke tillader hurtig identifikation.

Franske specialister er i fuld gang med at identificere ligresterne af de 150 personer, der styrtede ned i de sydfranske alper med et Germanwings-fly for nylig.

Omkring 400 prøver er indtil videre sendt til politiets retstekniske institut i Paris.

Her fortæller ledelsen, at det kan tage alt fra timer til flere måneder at identificere vævsprøverne fra ulykkesområdet i de sydfranske alper.

- Prøverne og kropsdelene er ikke i en tilstand, der tillader en hurtig og let identifikation. 150 personer, oplysninger fra hele kloden og 19 forskellige nationaliteter som skal findes med hjælp fra læger og tandlæger, der ikke nødvendigvis er tilgængelige hele tiden. Det er ikke analyser, der kan færdiggøres på minutter, siger Francois Daoust, direktør for politiets kriminaltekniske institut i Paris.

De 150 personer blev dræbt, da Germanwings-piloten Andreas Lubitz angiveligt styrtede flyet fra Barcelona til Düsseldorf bevidst ned i de sydfranske alper med en hastighed på 700 kilometer i timen.