Et skib fra den amerikansk flåde, USS Mason, var søndag målet for to missiler affyret fra et område i Yemen kontrolleret af Iran-venlige Houthi-rebeller. Der blev affyret to missiler i det mislykkedes angreb, fortæller en talsperson fra Pentagon ifølge Reuters.
- Begge missiler ramte vandet, før de nåede skibet. Der skete ikke noget med vores sejlere, og skibet kom ikke til skade, siger talsperson kaptajn Jeff Davies.
Amerikanerne beskylder Iran for at forsyne de krigeriske houthier, også kaldet Guds Partisaner, med våben. Det har iranerne afvist, selvom de anerkender gruppen som et legitimt foretagende.
Gruppen har haft adskillige sammenstød med Yemens hær, som blandt andet har kostet flere ledende personer livet. Samtidig kommer angrebet kom blot en uge efter, at et skib fra Forende Arabiske Emirater var under angreb fra selv samme rebeller.
Fredsforhandlinger brast
Yemens regering og oprørerne i houthi-bevægelsen gik i april i gang med forsinkede fredsforhandlinger, der skal sætte en stopper for krigen i landet.
Forhandlingerne blev udsat, fordi houthier blev væk i protest mod regeringen, som oprørerne beskylder for at have overtrådt en våbenhvileaftale fra den 10. april. De drøftede her, hvordan man kan få de offentlige institutioner til at fungere igen og genoptage den politiske dialog.
FN's særlige udsending til Yemen, Ismail Ould Cheikh Ahmed, sagde ved indledningen af forhandlingerne, at det kræver indrømmelser fra alle parter, hvis krisen i Yemen skal løses.
Forhandlingerne brød dog sammen efter tre måneder.
Flygigant raser: Løkkes valg af kampfly er fyldt med fejl
Fra luften
Saudi-Arabien står i spidsen for en koalition, der også består af flere sunnimuslimske allierede, som siden marts 2015 har angrebet de overvejende shiamuslimske rebeller fra luften.
FN og en række hjælpeorganisationer har advaret om, at konflikten truer med at udløse en regulær humanitær katastrofe i Yemen, som også inden krigen var et af de fattigste lande i verden.
I august meddelte FN's humanitære koordinator, Jamie McGoldrick, at krigen i Yemen nu har kostet omkring 10.000 mennesker livet.
Antallet af dræbte i den 18 måneder gamle konflikt er dermed højere end hidtil antaget, da FN-kilder og internationale nødhjælpsgrupper hidtil har antage, at omkring 6000 er blevet dræbt under krigen i landet.
Jamie McGoldrick, som holdt en pressekonference i Yemens hovedstad, Sanaa, fortalte, at de nye tal er baseret på officielle informationer fra hospitaler i Yemen.
- Samtidig er der ofte pårørende, som øjeblikkeligt begraver deres kære, siger han.
Fly dræber 50 soldater i al-Qaeda lejr i Yemen
Koalition
Saudi-Arabien gik i marts 2015 ind i Yemen sammen med en arabisk koalition for at bringe landets sunnimuslimske præsident, Abedrabbo Mansour Hadi, tilbage til magten. Koalitionen har optrappet luftangreb, efter de tre måneders fredsforhandlinger i Kuwait brød sammen.
I koalitionen indgår foruden Saudi-Arabien også De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain, Kuwait, Qatar, Egypten, Jordan, Marokko, Senegal og Sudan.
Det er overvejende civile, som er blevet dræbt siden marts 2015, og over 80 procent af befolkningen i det forarmede land har behov for humanitær hjælp, viser tal fra FN.
Læger uden Grænser har trukket sit personale ud af seks hospitaler i det nordlige Yemen efter luftangreb tidligere på måneden mod et af organisationens hospitaler i landet.