Gaza-beboere i tusindtal støder sammen med Israels soldater

Flere end 50 palæstinensere meldes såret under sammenstød med israelske soldater ved grænsen til Gaza

Følg Krig & katastrofer

Palæstinensere i tusindtal demonstrerer fredag ved grænsen mellem Gazastriben og Israel, og det har ført til sammenstød med sikkerhedsstyrker. Protesten er planlagt.

Flere end 50 palæstinensere er såret, melder hjælpeorganisationen Røde Halvmåne.

Journalister fra det franske nyhedsbureau AFP skønner, at mindst 10.000 palæstinensere deltager forskellige steder langs den svært sikrede grænse.

Israelske soldater står på den anden side af grænsen. De benytter tåregas og skyder for at holde demonstranterne tilbage.

Israels militær oplyser, at "tusinder af palæstinensere laver optøjer på seks forskellige steder i Gazastriben. De ruller med brændende dæk og kaster sten mod sikkerhedshegnet og israelske soldater".

Det hedder videre i meldingen fra militæret, at soldaterne "skyder mod hovedaktører" og "benytter midler til spredning" af demonstranterne.

Tidligere fredag blev en palæstinensisk landmand dræbt og en anden person såret, da de blev ramt af projektiler fra en israelsk kampvogn.

Det oplyste en talsmand for sundhedsministeriet i Gaza.

Den 27-årige landmand blev dræbt nær byen Khan Younis. Ifølge lokale kilder var den 27-årige i færd med at høste, da han blev dræbt.

En talsmand for militæret bekræfter hændelsen, men har en anden udlægning af hændelsesforløbet.

I nat nærmede to personer sig sikkerhedshegnet og begyndte at opføre sig mistænkeligt, hvorefter kampvognen skød mod dem, har talsmanden sagt.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+