Gidseldrama på Radisson-hotel - 170 holdes fanget

I hvert fald to mennesker holder i alt 170 gæster som gidsler på et Radisson-hotel i Bamako i Mali, oplyser hotelselskabet til AFP.

Foto: Radisson Blu Hotel
Foto: Radisson Blu Hotel

Ved du noget, eller har du billeder? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Bevæbnede mænd holder i øjeblikket 170 hotelgæster fanget på et Radisson Hotel i Malis hovedstad Bamako.

Det oplyser hotelselskabet til det franske nyhedsbureau AFP.

- Meget tidligt i morges var der skyderi. Tilsyneladende er det et forsøg på at tage gidsler. Politiet er på stedet, og de er ved at afspærre området, oplyser en politikilde.

Rezidor Hotel Group, der ejer Radisson Blu Hotel, bekræfter i en erklæring, at der i øjeblikket foregår en gidselsituation på stedet.

- 140 gæster og 30 medarbejdere er blevet taget som gidsler af mindst to personer. Lige nu har vi ikke mere information, skriver de.

Ifølge flere internationale medier er der tale om hele ti gerningsmænd, men det er fortsat ikke hverken be- eller afkræftet.

Det US-ejede hotel er ifølge BBC's korrespondent i Afrika Abdourahmane Dia et et populært sted for buisness-mænd i landet.

Danskere i området
Ekstra Bladet har talt med Udenrigsministeriets Borgerservice, der følger situationen tæt.

- Ambassaden er i færd med at tage kontakt til de danskere, som har registreret sig på danskerlisten. Der er ikke oplysninger om danske tilskadekomne. Vi opfordrer alle til at undgå al færdsel i Bamako indtil videre, siger Borgerservice vagthavende til Ekstra Bladet.

Derfor har Udenrigsministeriet bedt danskere kontakte ambassaden, hvis der er brug for hjælp.

Det britiske medie The Independent skriver, at mindst tre mennesker er blevet dræbt, mens Malis præsidents talsmand Diarra Diakite oplyser, at politiet har omringet hotellet.

Mali, der ligger syd for Algeriet, oplevede i 2012 et islamistisk oprør i den nordlige del af landet. Det lykkedes jihadisterne at erobre store landområder, inden en international styrke anført af Frankrig fik trængt dem tilbage, skriver Ritzau.

Opdateres...