Gidsels forældre: Vores datter blev voldtaget af IS-leder

Kayla Mueller blev voldtaget adskillige gange af IS' leder Abu Bakr al-Baghdadi, fortæller hendes forældre til et amerikansk medie

Kayla Mueller ville have været 27 år, hvis hun stadig var i live i dag. (Foto: Privatfoto)
Kayla Mueller ville have været 27 år, hvis hun stadig var i live i dag. (Foto: Privatfoto)

Gruopvækkende nyt om det amerikanske IS-gidsel, Kayla Mueller, der blev bekræftet dræbt tidligere i år, er kommet frem torsdag.

Det amerikanske medie ABC News har talt med forældrene til den dræbte kvinde, der afslører, at deres datter blev voldtaget adskillige gange af IS' topfigur Abu Bakr al-Baghdadi inden hendes død.

- Vi fik at vide, at Kayla blev tortureret, og at hun var al-Baghdadis ejendom. Dette fik vi at vide i juni af myndighederne, siger Carl og Marsha Mueller til det amerikanske medie.

Irakiske al-Baghdadi, der går under navnet 'Kaliffen', skule ifølge ABC News, der har talt med flere regeringskilder, personligt have bragt den unge kvinde til sit fangenskab hos Abu Sayyaf, der indtil sin død tidligere i år var betragtet som en af de ledende figurer i IS.

Se også: Her er brevet, dræbt IS-gidsel skrev til sin familie

Terrorlederen besøgte herefter huset adskillige gange, hvor han sexmisbrugte Kayla Mueller.

Abu Bakr al-Baghdadi voldtog angiveligt det amerikanske IS-gidsel Kayla Mueller adskillige gange. (Foto: Privatfoto)
Abu Bakr al-Baghdadi voldtog angiveligt det amerikanske IS-gidsel Kayla Mueller adskillige gange. (Foto: Privatfoto)
 

Vred præsident
Kayla Mueller blev bekræftet død i februar i år. Hendes død fik den amerikanske præsident Barack Obama til at love, at retfærdigheden ville ske fyldest.

- Uanset hvor længe det tager, vil USA finde og retsforfølge de terrorister, der er ansvarlige for Kaylas fangenskab og død, lød det fra præsidenten i en udtalelse.

Islamisk Stat hævdede, at hun blev dræbt under et USA-ledet bombeangreb i Syrien.

Dette har USA afvist.

Ifølge Islamisk Stat blev Kayla Jean Mueller begravet under murbrokker, da et jordansk fly bombede en bygning i den syriske by Raqqa.

Mueller, som var hjælpearbejder i Syrien, blev taget som gidsel i august 2013.