Giftige kemikalier starter evakueringer i Tianjin

Kemikaliefund samt nye eksplosioner og brande får kinesisk politi til at evakuere beboere i Tianjin

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Beboere i nærheden af ulykkesstedet for de voldsomme eksplosioner i millionbyen Tianjin i det nordøstlige Kina bliver evakueret på grund af frygt for, at giftige kemikalier spreder sig, skriver det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Ifølge Beijing News påbegyndte politiet evakueringerne, efter der er fundet natriumcyanid på ulykkesstedet, hvor 85 mennesker har mistet livet, og 700 er kommet på hospitalet.

Samtidig skulle nye eksplosioner have ramt området og skabt nye brande, rapporterer tv-kanalen CNN.

112 - 14. aug. 2015 - kl. 09:22 Brandmænd kan have udløst kæmpeeksplosioner i Kina

Også nyhedsbureauet Xinhua rapporterer om lyden af flere eksplosioner, hvorefter ilden skulle være intensiveret.

Onsdag ramte to store eksplosioner havnen i Tianjin i et stort industriområde, hvor der lørdag fortsat er ild i ruinerne. Myndighederne har endnu ikke fundet frem til, hvad der forårsagede ulykken.

Udenlandske eksperter har dog peget på, at de brandfolk, der først kom til stedet, kan have begået en alvorlig fejl ved at sprøjte med vand i stedet for pulver mod en stor lagerbygning, der indtil onsdag rummede sprængfarlige kemikalier.

Indbyggerne i Tianjin, hvor der bor 15 millioner mennesker, frygter, at røgen i området kan være giftig, hvilket eksperter endnu ikke har givet et entydigt svar på.

Se også: Øjenvidne om eksplosion: Jeg blev slynget gennem luften

De kinesiske indbyggere har også udtrykt frustrationer over, at myndighederne tilsyneladende ikke vidste, hvilke kemikalier der var på ulykkesområdet.

Fundet af natriumcyanid får nu de kinesiske myndigheder til at sende producenter af kemikaliet til området for at få kontrol over kemikalierne.

Et hold bestående af 217 atom- og biokemieksperter fra det kinesiske militær er også blevet sendt til ulykkesstedet efter eksplosionerne.

Havnen i Tianjin er den tiendestørste i verden, og eksplosionerne onsdag kunne ses af satellitter i rummet.