Giorgia overlevede lavine: - Som at være født på ny

Giorgia Galassi overlevede de enorme snemængder, der i sidste uge smadrede et skihotel i Italien. Nu fortæller hun om at blive ramt af den hvide snemur

Det var som at blive ramt af en mur, fortæller 22-årige Giorgia Galassi om at blive ramt af den dræbende lavine, som fortsat sætter de italienske myndigheder på arbejde. Her ses hun med sin forlovede Vincenzo. (Video: AP)

Som at blive født på ny.

Sådan beskriver 22-årige Giorgia Galassi det øjeblik, hun blev reddet fra de hvide snemasser, efter en 120.000 ton tung lavine i sidste uge ramte et skihotel i Italien.

I 58 timer lå hun levende begravet under den hvide dyne, kun holdt i live af mod, sne og is.

- Da vi hørte en redder råbe, var det, som om en engel talte til os. Som en stemme fra oven, bogstaveligt talt. Nu føler jeg mig født på ny. Jeg føler, at jeg er kommet til verden for anden gang, fortæller hun til BBC.

Helt uventet ramte en lavine onsdag i sidste uge Skisports-hotellet Hotel Rigopiano i det centrale Italien med en fart på på 100 kilometer i timen. Med kraften fra hvad der svarer til fire tusinde vognlæs, dræbte snemasserne på øjeblik 29 personer.

Giorgia Galassi er en af 11 personer, der overlevede.

Se også: Redningshold finder fem omkomne på hotel ramt af lavine

Artiklen fortsætter under billedet...

En video taget inde fra hotellet viser lavinens ødelæggende kræfter. Foto: AP
En video taget inde fra hotellet viser lavinens ødelæggende kræfter. Foto: AP

Som en bombe

Sammen med sin forlovede sad den unge pige på en sofa, da sneen pludselig knuste hotellets vægge. Blot få sekunder senere var både gæster og ansatte begravet under en tung hvid dyne.

Et slag, der har printet sig fast i Giorgia Galassis bevidsthed.

- Det var som en bombe. Jeg så glas eksplodere overalt rundt om mig, og det var som at blive ramt af en væg, fortæller hun om mødet med den dræbende sne.

Bagefter var alt, de kunne gøre, at vente.

Og i dybet kunne de høre, at der heldigvis var andre, som gjorde det samme.

112 - 20. jan. 2017 - kl. 14:05 Mor og barn reddet ud fra hotel: Redningsfolk advaret af bål

Da redningsarbejderne endelige nåede frem til hotellet, brugte de flere timer på at grave sig gennem de tre meter høje snemasser. Foto: VIGILI DEL FUOCO 112 - 20. jan. 2017 - kl. 11:49 Lorenzo var først ved lavine-ramt hotel: Jeg prøvede at redde ham, men han var frosset ihjel

Artiklen fortsætter under billedet...

Mængder af sne og ødelagte bygningsdele havde flere steder transformeret det smukke hotel til en ruin. Foto: AP
Mængder af sne og ødelagte bygningsdele havde flere steder transformeret det smukke hotel til en ruin. Foto: AP

Tre hundehvalpe har overlevet fem dage under tonsvis af sne. Nu er der nyt håb. Foto: AP Samfund - 23. jan. 2017 - kl. 16:43 Mirakel på 'dødshotellet': Hvalpe overlevede fem dage under sneen

Panikken tog over
Den sidste time var den værste. Kræfterne var aftagende, og Giorgia Galassi og Vincenzo var løbet tør for is, de kunne tappe vand fra. Langsomt begyndte hun at panikke.

- Det var først, da redningsarbejderne fik givet os vand i en flaske gennem en sprække, at jeg faldt ned igen, fortæller hun om det øjeblik, hun vidste, at hun ville overleve.

At sidde levende begravet i 58 timer under tunge snedynger har ikke blot givet Giorgia Galassi et større overskud. Det har også gjort hende mere sikker på sin egen styrke.

- Jeg var en meget ængstelig person, men nede i sneen indså jeg, at jeg tåler meget mere, end jeg tror, siger hun.

Sådan så det ud, da lavinen havde ramt hotellet. Foto: AP
Sådan så det ud, da lavinen havde ramt hotellet. Foto: AP

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere