Grædende revisor: Hvorfor skred kaptajnen?

Kina: Hundredvis af skibspassagerer savnes efter ulykke

Pårørende i sorg over omkomne ved skibsforlis. (Video: AP)

Pårørende til de over 450 personer, der var om bord på passagerskibet 'Dongfangzhixing' (oversat 'Østens Stjerne', red.), er vrede og frustrerede over manglen på oplysninger fra de kinesiske myndigheder.

- Hvorfor har kaptajnen forladt skibet, mens der stadig mangler passagerer?, råber Huang Yan, en 49-årige revisor, grædende til det internationale nyhedsbureau AP.

Hun er sikker på, at hendes 49-årige ægtefælle er om bord på skibet. Men hun kan ikke være sikker, fordi hun ikke har set en officiel passagerliste endnu.

- Vi vil gerne have regeringen til at offentliggøre en liste med navne, så vi kan se, hvem der var om bord på skibet, siger Huang Yan.

(Video: AP)

Kaptajn anholdt
'Dongfangzhixing' kæntrede omkring klokken 21.30 mandag aften lokal tid, efter det sejlede ind i en orkan i den kinesiske Jianli-provins.

Ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua er omkring 20 af de over 450 passagerer reddet i land - her i blandt kaptajnen. Ifølge nyhedsbureauet Reuters har redningstjenesten dog kun 12 reddet i land, mens der stadig høres lyde fra skibsskroget. Den yngste passager var tre år.

Kaptajnen er lige nu tilbageholdt af kinesisk politi, som er meget sparsomme med oplysninger. Ifølge det kinesiske nyhedsbureau forklarede han dog inden anholdelsen, at 'skibet sank hurtigt, efter det blev fanget i en orkan'.

Kinas største dagblad, Folkets Dagblad, skriver, at skibet sank på to minutter.

Redningsfolk forsøger at opfange lyde inde fra skroget af det forliste skib. Over 400 mennesker er fortsat savnet. (Foto: AP)
Redningsfolk forsøger at opfange lyde inde fra skroget af det forliste skib. Over 400 mennesker er fortsat savnet. (Foto: AP)
 

Blæser helt vildt
Flere af passagererne ringede desperate til deres pårørende, mens skibet blev indhyllet i det voldsomme vejr. Det skriver det britiske medie The Guardians korrespondent.

Blandt den er en 60-årig kvinde, som i panik ringede til sin mand hjemme i Kinas største by, Shanghai, omkring klokken 21.00 lokal tid.

- Det regner voldsomt og det blæser helt vildt, sagde 60-årige Zhang Lifen over telefonen, skriver mediet Southern Metropolis Daily.

Zhang Lifen rejste sammen med 22 venner, men både den 60-årige kvinde, og hendes venner, er fortsat savnet.

Kinas præsident Xi Jinping oplyser, at han har beordret, at alle kræfter sættes ind i redningsarbejdet. Redningsarbejdet er dog besværliggjort af de fortsat voldsomme vejrforhold.

1 af 2 (Foto: AP)
2 af 2 Redningsfolk forsøger at opfange lyde inde fra skroget af det forliste skib. Over 400 mennesker er fortsat savnet. (Foto: AP)