Grotte-drenge får overbragt tragisk besked: - De græd allesammen

Først søndag fik de 12 drenge og deres træner at vide, at en dykker var omkommet i forbindelse med deres redningsaktion

Drengene fik først overbragt nyheden søndag. Foto: Ritzau Scanpix
Drengene fik først overbragt nyheden søndag. Foto: Ritzau Scanpix

De 12 drenge og deres træner har, siden de blev indlagt, været forskånet for en række oplysninger om deres dramatiske redningsaktion fra Tham Luang-grotten.

Men søndag oplyste de thailandske myndigheder ifølge BBC, at drengene havde fået at vide, at deres redningsaktion havde kostet liv.

Det skete, efter lægerne havde vurderet, at de var stærke nok helbredsmæssigt til at høre den triste besked.

Under forberedelserne til aktionen omkom den thailandske huledykker Saman Gunan, da han var i gang med at placere ilt forskellige steder i grotten til drengene.

- De græd alle og udtrykte deres kondolence ved at skrive på en tegning af Saman Kunan, og de holdt desuden et minuts stilhed for ham, siger Jedsada Chokdamrongsuk, sekretær i det thailandske sundhedsministerium.

Se de allerførste optagelser af de 12 befriede fodbolddrenge. (Video: AP)

Foto: Reuters Krig & katastrofer - 14. jul. 2018 - kl. 08:04 Sad fanget i grotte i 17 dage: Nu er der nyt om drengenes tilstand

- De takkede ham desuden, og de lovede, at de ville opføre sig ordentligt fremadrettet, lyder det fra det thailandske sundhedsministerium.

Saman Gunan var elitesvømmer og tidligere Navy Seal. Han havde ligesom en række andre meldt sig som frivillig i forbindelse med redningsaktionen.

Efter sin død fik Gunan en heltebegravelse ved en ceremoni, hvor også den thailandske konge sammen med tidligere soldaterkammerater og familie var til stede.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Har det godt
De 12 drenge og deres træner har været indlagt på hospitalet i Chiang Rai, siden de blev reddet fra grotten.

Holdet har kun talt med deres familier gennem en glasvæg på grund af faren for infektioner. Drengene er dog meldt i fin fysisk forfatning efter omstændighederne. De havde dog hver især i gennemsnit tabt sig to kilo efter det lange ophold i grotten.

Drengene forsvandt 23. juni, efter de havde været til fodboldtræning. En mor slog alarm, da hendes søn ikke var kommet hjem, og dagen efter fandt man drengenes rygsække og cykler foran Tham Luang.

1. juli kom britiske dykkere langt nok ind grotten, hvor de fandt de 12 drenge og deres træner i live.

Efterfølgende startede planlægningen af den storstilede redningsaktion, og ugen efter fik man reddet de første fire drenge ud af grotten. I løbet af de næste to dage fik man reddet de resterende drenge og deres træner ud.

Se de første optagelser af aktionen, der fik hele verden til at holde vejret (Video: Thai Navy Seal, redigering: Kristian Hansen)

Drengene fik skrevet hilsner på billedet af den døde dykker. Foto: Ritzau Scanpix
Drengene fik skrevet hilsner på billedet af den døde dykker. Foto: Ritzau Scanpix
 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere