Annonce:
Annonce:

Hævntørstig ældre går amok: Dræber syv IS-krigere

Irakisk mand i 60'erne hævnede søndag sine dræbte sønner

(Foto: AP)
(Foto: AP)
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

To gange har terrororganisationer angrebet irakeren Basil Ramadans familie.

I begyndelsen af 2007 blev Ramadans ældste søn dræbt af militante fra al-Qaeda ved den irakiske by Tikrit omkring 170 kilometer nord for Bagdad.

Og for omkring en måned siden blev hans søn Ahmed Ramadan, som var studerende, dræbt af Islamisk Stat, fordi sønnen sammen med syv andre unge mænd var mistænkt for at samarbejde med irakiske sikkerhedsstyrker.

Gik amok
Det fik søndag morgen Basil Ramadan, som er i 60'erne, til at 'gå amok,' siger sikkerhedskilder i provinsen til det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Bevæbnet med en Kalasjnikov tog Ramadan til Tikrit, som Islamisk Stat tog kontrol over sidste år.

Her åbnede han ild mod Islamisk Stats krigere ved en kontrolpost, og det lykkedes ham at dræbe syv militante fra terrororganisationen, inden han selv blev dræbt.

Annonce:

Det er ikke første gang, at lokale kaster sig ud i en mindretals-kamp mod Islamisk Stat.

Kok forgiftede IS-medlemmer
I oktober sidste år gennemførte en kok et stilfærdigt angreb på Islamisk Stats soldater i den IS-besatte by Deir ez-Zur.

Her forsøgte vedkommende at slå op mod 1200 krigere ihjel ved at forgifte deres mad. Flere lokale medier beskrev dengang, at op mod 100 soldater blev indlagt som følge af forgiftningen. Ifølge det britiske medie Mirror døde 12 af forgiftningen.

Flere døde: Kok forsøgte at forgifte 1200 IS-krigere

En lignende sag dukkede op i samme måned i den irakiske Diyala-provins. Her dukkede en lokal irakisk mand op ved en af Islamisk Stats' kontrolposter, hvor han forsøgte at få IS-medlemmerne til at drikke forgiftet te.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: