Her afbryder jordskælv premierminister

Et moderat jordskælv overraskede premierminister Jacinda Ardern under et direkte tv-interview fra parlamentet

Se jordskælvet ramme, mens New Zealands premierminister Jacinda Ardern taler. Video: Reuters.

Et jordskælv med en beregnet størrelse på 5,8 på richterskalaen ramte mandag morgen New Zealands nordø.

Det var dog ikke nok til at få premierminister Jacinda Ardern til at vakle, da skælvet ramte midt under et direkte tv-interview.

Jordskælvet ramte ud for kysten nær byen Levin kort før klokken otte i en dybde af cirka 50 kilometer. Levin ligger omkring 90 kilometer nord for hovedstaden, Wellington.

Det oplyser Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse (USGS).

Ingen tilskadekomne
Ifølge redningstjenesten St John Ambulance og politiet i New Zealand er der ingen rapporter om skader eller tilskadekomne. Der blev heller ikke udstedt noget tsunamivarsel.

Rystelserne kunne dog tydeligt mærkes i Wellington, hvor premierminister Jacinda Ardern blev interviewet af morgen-tv fra parlamentets Beehive-bygning, der er designet til at kunne modstå jordskælv.

- Vi oplever lige lidt af et jordskælv her, Ryan, sagde Ardern til værten på AM Show Ryan Bridge, mens hun kiggede sig omkring i lokalet.

- Det er et temmelig mærkbart skælv, i tilfælde af at du kan se tingene bevæge sig omkring mig, fortsatte en smilende Ardern.

- Det er netop stoppet. Vi har det fint. Jeg står ikke under nogen hængende lamper eller andet, og det ser ud til, at jeg befinder mig i en sikker bygning.

Ligger i ildringen
New Zealand ligger i Pacific Ring of Fire. Ildringen er betegnelsen for det bælte af vulkaner, der ligger rundt langs de asiatiske og amerikanske stillehavskyster.

Cirka fire femtedele af alle verdens jordskælv og vulkanudbrud finder sted i bæltet.

Hvert år forekommer der omkring 15.000 jordskælv i Pacific Ring of Fire. Omkring 100-150 er kraftige nok til at kunne mærkes.

I 2011 oplevede man et jordskælv med en beregnet størrelse på 6,3 i byen Christchurch i New Zealand, der resulterede i, at 185 mennesker døde.