Her eksploderer terrorbombe midt under fredsdans

En voldsom video viser, hvordan demonstranter var i fuld gang med en fredsdans, da bomben pludselig sprang. Se den herunder

Video: Melike Tombak; volunteer citizen journalist from dokuz8

Er du dansker i Ankara? Ved du noget? Har du set noget? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

Tyrkiets hovedstad er lørdag blevet ramt af et terrorangreb.

To bomber er sprængt i luften under en fredsmarch i Ankara, og nu viser en video det voldsomme øjeblik, da det hele bogstaveligt talt eksploderer.

På videoen kan man se, hvordan en gruppe fredsaktivister danser fredsdans, men det bliver pludselig afbrudt af en kæmpe eksplosion i baggrunden.

Se den voldsomme video herover

Terrorangreb
Eksplosionen på videoen er en af to bombe, der er eksploderet i den tyrkiske hovedstad. Angiveligt har eksplosionerne ramt ved to indgange til byens centrale banegård, hvor det regeringsfjendlige HDP-parti var samlet for at holde en fredsmarch.

Artiklen fortsætter under billedet og videoen

Her kan du se video optaget umiddelbart efter terrorangrebet (video: AP/DHA)

Ifølge den tyrkiske regering er der tale om et terrorangreb, og den tyrkiske premierminister Ahmet Davutgolu skal derfor senere på formiddagen holde møde med sin viceminister.

Det tyrkiske indenrigsministerium har netop oplyst, at 30 mennesker er blevet dræbt, mens 126 foreløbigt er registreret som sårede, skriver Reuters.

I første omgang lød meldingen på 20 døde og omkring 100 sårede, men dødstallet stiger løbende.

Den planlagte fredsmarch blev efterfølgende, og var arrangeret i protest mod konflikten mellem den tyrkiske stat og en militant gruppe med sympati for PKK, men blev efterfølgende aflyst som følge af bomberne.

Konflikt med PKK
Angrebet kommer på samme tidspunkt, som konflikten mellem den tyrkiske regering og den kurdiske organisation PKK er blusset op igen.

Over 140 tyrkiske politifolk eller soldater blevet dræbt af kurdiske oprørere.

Tyrkerne har til gengæld gennemført bombeangreb mod kurdiske mål i grænseområdet til Irak og, det har kostet op mod 1700 militante kurdere livet.

Sikkerheden i Tyrkiet er i forvejen skærpet, da der er parlamentsvalg d. 1 november.

Terrorangrebet har rystet den tyrkiske hovedstad. (Video: AP/DHA)