Her er de første billeder af menneskesmugler-kaptajnen

Sigtet i massedrab

Mohamed Ali Malek og Mahmud Bikhit er blevet sigtet for uagtsomt manddrab i forbindelse med menneskesmuglerskibet, der kæntrede i Middelhavet søndag. (Politifoto)
Mohamed Ali Malek og Mahmud Bikhit er blevet sigtet for uagtsomt manddrab i forbindelse med menneskesmuglerskibet, der kæntrede i Middelhavet søndag. (Politifoto)

Italiensk politi har nu offentliggjort billeder af den formodede kaptajn og hans medskyldige styrmand på menneskesmuglerskibet, der kæntrede i Middelhavet søndag morgen.

Se billeder af kaptajnen her.

Katastrofen skyldes ifølge de italienske anklagemyndigheder menneskelige fejl begået af kaptajnen og den fuldstændige overopfyldning af fartøjet.

Den tunesiske kaptajn, Mohamed Ali Malek, 27, er anklaget for at have medvirket til massedrab. Han og styrmanden, syriske Mahmud Bikhit, som er på cirka samme alder, er desuden sigtet for manddrab og for at have forårsaget et skibsforlis. De er mistænkt for at være medlemmer af en menneskesmuglerbande.

Mændene blev anholdt sent mandag aften.

Ifølge anklageskriftet bidragede kaptajnen til skibets forlis ved fejlagtigt at sejle det overfyldte skib ind i et containerskib, der var kommet til undsætning. Ved sammenstødet endte passagererne i den ene side af skibet, som allerede var ude af balance og dermed kæntrede.

Kun 28 menes at have overlevet katastrofen.

Endnu en båd fyldt med flygtninge kæntrede mandag i Middelhavet. Problemet med flygtninge, der mister livet til søs, er blevet et stigende problem, som EU nu har taget op på hastemøde. (Foto: AP) Krig & katastrofer - 20. apr. 2015 - kl. 22:57 Menneskesmugler grinede over overfyldte både

Dødstallet er endnu usikkert, men forventes at være mellem 800 og 900, heriblandt børn ned til mellem 10 og 12 år. Ifølge FN er mindst 800 omkommet, hvilket gør katastrofen til den største nogensinde på Middelhavet.

Flere overlevende fortæller, at mange af bådflygtningene var låst inde i bådens nedre dæk, og ca. 850 personer befandt sig på skibets dæk.

Ingen af de øvrige besætningsmedlemmer er sigtet i sagen, fordi anklageren mener, de gjorde, hvad de kunne, for at hjælpe og ikke bidragede til ulykken.

(Foto: AP) Krig & katastrofer - 20. apr. 2015 - kl. 13:16 Fiskere og reddere om druknede flygtninge: Synet er rædselsfuldt

Forlis sætter pres på politikerne
Skibsforliset har øget presset på EU for at finde en løsning på de dødsensfarlige forsøg på at komme ind i Europa.

Flere lande har sat store kræfter ind for at komme flygtningene til undsætning, og EU har iværksat topmøder for at diskutere, hvordan man kan undgå de store humanitære katastrofer, når desperate flygtninge fra blandt andet Syrien og Libyen risikerer livet i tæt pakkede både i håbet om at komme til Europa.

Ofte ender flugten i en desperat overlevelseskamp på havet, blandt andet fordi bådene ikke er udstyret med nok brændstof, og fordi der er for mange passagerer ombord.

Alene i 2015 er mere end 1.700 mennesker omkommet på skibe på vej til Europa. Det er 30 gange flere end i samme periode i 2014, skriver the Daily Mail. Mange af flygtningene kommer fra borgerkrigen i Syrien. Andre kommer fra Eritrea, Afrika og Sydasien.

1 af 3 Foto: AP
2 af 3 Foto: AP
3 af 3 Mohamed Ali Malek og Mahmud Bikhit er blevet sigtet for uagtsomt manddrab i forbindelse med menneskesmuglerskibet, der kæntrede i Middelhavet søndag. (Politifoto)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere