Her er Støjbergs 'skræmme-annonce' til flygtninge

Mandag har den danske regering med integrationsminister Inger Støjberg i front indrykket annoncer i mellemøstlige medier målrettet eventuelle flygtninge, der vil til Danmark

Netop som effekten af den store flygtningestrøm til Europa kan mærkes i Danmark, kan Inger Støjbergs annonce til potentielle flygtninge læses i flere libanesiske aviser. Her er annoncen på arabisk. (Polfoto)
Netop som effekten af den store flygtningestrøm til Europa kan mærkes i Danmark, kan Inger Støjbergs annonce til potentielle flygtninge læses i flere libanesiske aviser. Her er annoncen på arabisk. (Polfoto)

Avislæsere og internetbrugere i Libanon vil mandag kunne støde på annoncer med den danske regering som afsender. Annoncer, der oplyser om den forringede ydelse, flygtninge kan forvente at få, hvis de kommer til Danmark.

Annoncerne indeholder oplysninger om de forringede vilkår, som et flertal i Folketinget for nylig har vedtaget, skriver Berlingske.

- De sociale ydelser for nyankomne flygtninge vil blive reduceret med op til 50 procent, står der blandt andet.

Derudover slår Støjbergs annonce fast, at man ikke kan blive familiesammenført i Danmark det første år, efter at man som flygtning er kommet til landet.

Tvivlsomt med Tyrkiet

Integrationsminister Inger Støjberg (V) har, siden regeringen kom til magten i juni, varslet annoncerne, og libanesiske medier er angiveligt blevet valgt, fordi de læses i store dele af Mellemøsten.

Her er Støjbergs 'skræmme-annonce' til flygtninge

Herunder kan du læse den fulde annonce, som den fremgår i den engelsksprogede libanesiske avis Daily Star.

(Artiklen fortsætter under billederne)

Og sådan ser den arabiske version ud:

 

På Twitter har en del danske politikere faret til tasterne for at  tage afstand fra Støjbergs 'skræmme-annonce'.

Fem større dagblade i Tyrkiet vil kun bringe annoncerne, hvis de kan stå inde for indholdet, skriver Berlingske.

Dermed ser regeringen ud til at gå glip af en stor del af det publikum, den havde håbet på til annoncerne.

- Hvis du vil nå ud til de bådflygtninge og de mennesker, der hjælper dem, så må du ud med dit budskab i Tyrkiet - og i Libyen, som også er et vigtigt transitland. Libanon - det er spild af kræfter, siger den dansk-tyrkiske journalist Sadi Tekelioglu, chefredaktør på bladet Gazette, til Berlingske.

Foruden den tvivlsomme effekt risikerer annoncerne også at skade Helle Thorning-Schmidts (S) chance for at blive FN's næste flygtningehøjkommissær, mener kritikere, heriblandt den tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard (R).

Over for Berlingske kalder han annoncerne for 'usmagelige' og 'dårlig branding' af Danmark.

Inger Støjberg var mandag morgen igennem på TV2 News, hvor hun forsvarede annoncerne.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det her vil have en effekt. Ellers havde vi ikke brugt penge og ressourcer på det. Man skal ikke undervurdere informationsstrømmen i den her forbindelse, og alt tyder på, at sociale ydelser er en stor faktor i forhold til, hvor flygtningene søger hen, sagde hun og forklarede, at annoncerne også er henvendt til smuglere:

- Annoncerne skal blandt andet også ses som en direkte kommunikation til især menneskesmuglerne.

Støjberg fortæller ydermere, at det har kostet 252.000 kroner at få lavet og indrykket annoncerne, der også vil blive slået op på ti forskellige sprog i de danske asylcentre.

Nu har politiet styr på flygtningene