Her sprænger selvmordsbomber sig selv i luften

På nettet er lagt videoer op, der viser øjeblikket, hvor en selvmordsbomber sprængte sig selv i luften under en fodboldskamp nær Baghdad i Irak

OBS: Videoen indeholder voldsomme optagelser

Mindst 29 personer mistede livet, da en selvmordsbomber sprængte sig selv i luften under en lokal fodboldkamp ved byen Iskandariyah syd for den irakiske hovedstad.

- Vinderen havde netop fået overrakt pokalen, da selvmordsbomberen sprængte sig selv i luften i menneskemængden, siger en talsmand fra politiet ifølge Daily Mail.

Se også: Islamisk Stat dræber mindst 26 i angreb i Yemen

Foruden de 29 dræbte blev mindst 50 personer sårede. Angrebet skete omkring klokken 19 lokal tid, og siden er der dukket flere videoer op på nettet, der viser øjeblikket, hvor selvmordsbomberen udførte sit angreb. Den ene video slutter med at gå i sort i det øjeblik, bomben sprænger.

I en anden video bliver terrorangrebet filmet fra oven, og videoen ender med, at folk løber i panik.

Se den her (OBS: Videoen indeholder voldsomme optagelser)

Ifølge flere medier har Islamisk Stat taget ansvar for angrebet.

Abd ar-Rahman Mustafa al-Qaduli (Justice Reward Program) 112 - 25. mar. 2016 - kl. 15:57 USA: Frygtet IS-leder dræbt i angreb

Iskandariyah og området syd for Baghdad generelt har siden den amerikansk-ledede invasion i 2003 været hårdt ramt. Området fik tilnavnet  'Dødens Trekant' efter de sekteriske blodsudgydelser, der toppede i Irak i 2006 og 2007.

Efterhånden er det lykkedes irakiske sikkerhedsstyrker at presse Islamisk Stat ud af områderne, men bombeangreb og selvmordsbomber hører fortsat ikke til sjældenhederne.

Se også: Assads styrker går ind i IS-besat by

Eksperter og iagttagere har tidligere advaret om, at efterhånden som Islamisk Stat bliver presset ud af nogle af de områder, de tidligere har kontrolleret i Irak, vil de igen ty til deres gamle guerillataktik og øge antallet af selvmordsangreb mod civile mål.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere