Historisk borg i Aleppo beskadiget i eksplosion

En eksplosion har medført kollaps af en del af en mur i Aleppos gamle citadel, der er på Unesco-liste

En del af en gammel middelalderborg i byen Aleppo i Syrien er blevet beskadiget af en bombe, oplyser en observatørgruppe.

Eksplosionen fandt sted i en tunnel under borgen, der blev bygget i det 13. århundrede, og som er en del af Aleppos gamle bydel, der står opført på Unescos liste over verdenskulturarv.

- En kraftig eksplosion blev hørt kort efter midnat lørdag. Den var forårsaget af en bombe i en tunnel i den gamle by nær Aleppos citadel, siger Rami Abdel Rahman, der er chef for Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

- Eksplosionen forårsagede et kollaps i dele af citadellets mur, siger Rahman, der via et netværk af kilder i Syrien overvåger situationen i landet fra sit kontor i Storbritannien.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder havde en af de syriske oprørsgrupper gravet en tunnel under den del af Aleppos gamle bydel, "men det var regimet, der sprængte den i luften for at forhindre dem i at nå frem til hærens positioner," siger Rahman.

Statslige syriske medier oplyser ligeledes, at borgen er beskadiget, men beskylder "terrororganisationer" for at stå bag.

Den borg, der nu er delvist beskadiget, menes at være en af de ældste og største i verden.

Krigen i Syrien er gået hårdt ud over nogle af de historiske bygninger og arkæologiske skatte i landet.

For tre år siden brød Aleppos legendariske basar i brand efter kampe mellem oprørere og regeringstropper. Basaren var Mellemøstens længste overdækkede historiske marked.