Hjælp til Ukraine: Som en dråbe i havet

Der er brug for meget mere nødhjælp til det østlige Ukraine, siger koordinator fra Dansk Flygtningehjælp.

Flere end halvanden million mennesker er drevet på flugt fra krigen i det østlige Ukraine, og situationen i området er temmelig chokerende, lyder det fra en nødhjælpskoordinator fra Dansk Flygtningehjælp.

Hjælpen til Ukraine er utilstrækkelig og "som en dråbe i havet", rapporterer organisationens globale nødhjælpskoordinator, Christian Gad, som lige er vendt hjem fra landet.

Han beretter blandt andet om kvarterer, der er totalt udbombet.

- Jeg mødte blandt andet 200 mennesker, der lever på sjette måned i et beskyttelsesrum, og jeg har generelt set endeløs smerte og elendighed, siger Christian Gad.

Koordinatoren sender en appel om mere hjælp til indbyggere på flugt fra kampene i de to store oprørskontrollerede regioner.

- Folk har brug for tag over hovedet, blandt andet gennem nødreparationer af huse og basal nødhjælp som mad og vinterhjælp.

- Vi har i første omgang koncentreret os om at uddele kontantbeløb til sårbare familier, så de har haft mulighed for selv at bestemme over, hvad de havde mest brug for, siger Christian Gad.

I de seneste uger har de værste kampe stået på omkring byen Debaltseve, et knudepunkt for jernbanetrafik nord for regionshovedstaden Donetsk.

Mange mennesker er dræbt - alene det seneste døgn har 19 ukrainske soldater mistet livet - og tusinder er drevet på flugt fra byen.

Dansk Flygtningehjælp arbejder uafhængigt af politiske, etniske og religiøse interesser på et neutralt humanitært mandat.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time