Højskole: Vi mangler at høre fra ni unge i Nepal

Mellemfolkeligt Samvirke mangler kontakt til en gruppe studerende i Nepal

Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice er der fortsat 52 danskere i Nepal, som man mangler at komme i kontakt med. Samtidig fortsætter redningsarbejdere med at grave lig frem i Kathmandu. ADVARSEL: STÆRKE BILLEDER (Foto: AP)

Ni unge danskere på højskole i Nepal med Mellemfolkeligt Samvirke Global Contact har været savnet, siden landet blev ramt af et jordskælv lørdag.

Det bekræfter pressechef i Mellemfolkeligt Samvirke, Mikala Satiya Rørbech, over for Ekstra Bladet.

- Vi har siden jordskælvet været i kontakt med 26 danskere, der er ude med Global Contact, men der er ni personer, vi endnu ikke har været i direkte kontakt med. Det vil sige, at vi ikke 100 procent kan bekræfte, at de er i god behold, siger Mikala Satiya Rørbech.

De ni unge - otte kvinder og en mand - var forud for jordskælvet rejst til en nationalpark cirka 150 kilometer nordøst for Katmandu. Her skulle de tilbringe weekenden i udflugtsstedet The Last Resort, der blandt andet tilbyder bungy jump og rafting.

Mikala Satiya Rørbech oplyser, at både infrastruktur og elektricitet er brudt sammen i Nepal efter jordskælvet, hvilket gør det vanskeligt at komme i kontakt med de unge.

- Men vi arbejder på højtryk i samarbejde med det danske udenrigsministerium, ambassaden i Nepal og de lokale myndigheder på at få kontakt med dem, siger pressechef Mikala Satiya Rørbech.

De ni unge, der er i 20'erne, ankom til Nepal i februar på et 16 ugers højskoleophold, hvor de blandt andet skal lære om religion, udvikling og kvinders forhold i det fattige land.

Ekstra Bladet har været i kontakt med flere familiemedlemmer til eleverne, men de pårørende ønsker ikke at stå frem på nuværende tidspunkt og henviser i stedet for til Mellemfolkeligt Samvirke.

Hjælp os: Kender du danskere i Nepal eller har du oplysninger om danskere i problemer i Nepal? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice er der mandag formiddag fortsat 52 danskere i Nepal, som man mangler at komme i kontakt med.

Imens er dødstallet efter jordskælvet steget til 3218, og antallet af kvæstede er nu opgjort til 6538, oplyser landets politi ifølge Reuters.

Det er især hovedstaden Kathmandu, der er hårdt ramt af det ødelæggende jordskælv og de efterfølgende kraftige skælv, men det frygtes, at flere landsbyer er helt forsvundet.

Redningsfolk bliver ved med at grave ofre frem fra sammenstyrtede bygninger efter jordskælvet, der er det værste i Nepal siden 1934, da cirka 8500 mennesker omkom efter et jordskælv med en styrke på 8,3.

Lørdagens skælv blev målt til 7,8 ifølge USA's Geologiske Overvågning (USGS).

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere