Holdt hemmeligt: Halshugget gidsel var jøde

Israelske myndigheder har holdt det hemmeligt, at det henrettede gidsel Steven Sotloff var jøde

Steven Sotloff blev angiveligt myrdet af den samme mand, der i august myrdede amerikanske James Foley. (Privatfoto)
Steven Sotloff blev angiveligt myrdet af den samme mand, der i august myrdede amerikanske James Foley. (Privatfoto)

I to år har de israelske myndigheder og medier holdt på en stor hemmelighed om gidslet Steven J. Sotloff.

Den 31-årige journalist var nemlig både israelsk statsborger og jøde, afslører den israelske diplomat og officielle talsmand Paul Hirschson i dette tweet:

Sotloff immigrerede i 2005 til Israel og studerende på en privat skole tæt på Tel Aviv. Israel har derfor været bange for, at journalisten ville lide en hård og meget hurtige skæbne, hvis de islamiske terrorister hos IS vidste, at deres fange var af jødisk afstamning og en af landets statsborgere.

Steven Sotloff. (Foto: Scanpix) Krig & katastrofer - 3. sep. 2014 - kl. 10:45 USA bekræfter: Henrettelsen er ægte

Steven Sotloff har gennem sine år som journalist også skrevet til flere israelske medier. Blandt andet denne historie om den menneskelige pris for krigen i Syrien, som han skrev for Jerusalem Post:

- Men vi har hele tiden nægtet, at der var et samarbejde med Steven, fordi det ville være farligt for ham, siger Avi Hoffman, der er redaktør på Jerusalem Post.

Se også: Halshugning: David kan være den næste

Det er angiveligt lykkedes Steven Sotloff selv at skjule sin baggrund. Blandt andet ved at foregive at være syg, når han fastede under de jødiske religiøse helligdage i fangeskab.

Med halshugningen af James Foley har bødlen og bagmændene gjort sig til nogle af verdens mest jagede mænd. (Foto: AP) Tæt på Hvem er bødlen?