Hospital: Dødspilot fik behandling for to uger siden

Andreas Lubitz skjulte, at han var syg, over for sin arbejdsgiver

Foto: Privat
Foto: Privat

Andenpiloten fra det Germanwings-fly, der styrtede ned tirsdag i Alperne, var til behandling for en sygdom på et tysk hospital. Det er endnu uvist, hvad han blev behandlet for.

Andreas Lubitz henvendte sig først til hospitalet i februar. Han var der sidste gang 10. marts, blot 14 dage før ulykken, som kostede 150 mennesker livet.

Det skriver Universitetsklinikken Düsseldorf, UKD, i en pressemeddelelse.

Samtidig oplyser klinikken, at medieforlydender om, at Lubitz skulle have været på klinikken til behandling for depression, er forkerte.

Tidligere i psykiatrisk behandling
Tyske Bild skriver dog, at Andreas Lubitz tidligere har modtaget psykiatrisk behandling i halvandet år. Han var flere gange nødt til at gentage sin flyundervisning på grund af depression, ifølge avisen.

Desuden erklærede en psykiater Andreas Lubitz 'alvorligt depressiv' i 2009, skriver avisen.

Ubrugt lægeerklæring for ulykkesdagen
Politiet har i andenpilotens lejlighed fundet en iturevet lægeerklæring der også omfattede tirsdag - samme dag, som hans fly fra Germanwings styrtede mod et bjerg i de franske alper.

Germanwings understregede fredag eftermiddag på Twitter, at selskabet ikke fik fremvist nogen lægeerklæring. Det tyder på, at Andreas Lubitz holdt sin sygdom skjult for sin arbejdsgiver.

Både den franske anklager i sagen og det tyske flyselskab Lufthansa, som ejer Germanwings, har bekræftet, at andenpiloten efter alt at dømme bevidst styrede flyet i døden. Flyet fløj ca. 700 km/t, da det ramte ind i bjergsiden.

Danske Søren Berg var blandt de 150 omkomne.

Se også: Her er det danske offer for tysk dødspilot

Intet selvmordsbrev
Statsadvokaten i Düsseldorf, Ralf Herrenbrück, oplyste fredag i en pressemeddelelse, at der er foreløbig ikke er fundet noget selvmordsbrev blandt de dokumenter fra Andreas Lubitz' bopæle i Düsseldorf og Rheinland-Pfalz, man har gennemsøgt.

Der er foreløbig ingen grund til at tro, at handlingen skulle være udført af religiøse eller politiske grunde, siger han. 

I de kommende dage vil efterforskerne gennemgå Andreas Lubitz' behandlingsdokumenter og afhøre hans arbejdsgiver om, hvorvidt man var bekendt med hans sygdom.

112 - 26. mar. 2015 - kl. 20:39 Pilot på dødsflyet led tidligere af depression

Lufthansa: Nu skal der være to i cockpittet
Lufthansa Group sagde fredag eftermiddag i en pressemeddelelse, at man indfører nye procedurer, som fremover vil kræve, at der altid er to besætningsmedlemmer i cockpittet på passagerfly.

- Lufthansa Groups passagerfly vil indføre de nye procedurer snarest muligt, skriver selskabet.

Udover de såkaldte 'sikkerhedspiloter' har selskabet også etableret en ny 'gruppesikkerhedspilot', som vil få til opgave at gennemgå og forbedre selskabets sikkerhedsprocedurer.

Pårørende besøger ulykkessted
Fredag morgen ankom venner og familie til de afdøde til Marseille med tre specialfly fra Düsseldorf og Barcelona.

De blev transporteret ud til Seyne-les-Alpes nær ulykkesstedet, hvor der blev afholdt en mindehøjtidelighed.

De pårørende har valget mellem at blive i Marseille eller vende hjem, når de har lyst.

Her boede dødspiloten (Video: AP)

Se også: Bergs tidligere chef: Han var god til sit job  

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere