Hundredvis af al-Qaeda-folk dræbt i luftoffensiv i Yemen

Over 800 medlemmer af den militante bevægelse meldes dræbt i luftangreb i det sydlige Yemen.

Omkring 800 krigere fra al-Qaeda er dræbt under en militæroffensiv i den sydlige del af Yemen mod den islamistiske bevægelse.

Det oplyser koalitionen bag angrebet, som bliver ledet af Saudi-Arabien, og som i godt et år har bombet oprørsgrupper i Yemen.

- Aktionen resulterede i, at flere end 800 medlemmer af al-Qaeda og nogle af deres ledere blev dræbt, mens andre flygtede, skriver koalitionen i en meddelelse, der er offentliggjort af Saudi-Arabiens statslige nyhedsbureau, SPA.

Koalitionen indledte sin indsats i Yemen i marts 2015 med det formål at bekæmpe Houthi-bevægelsen, efter at den havde overtaget kontrollen med hovedstaden Sanaa og fordrevet regeringen fra byen.

Ifølge tv-stationen Al Jazeera har al-Qaeda under det seneste års uroligheder gjort fremskridt i den sydlige del af Yemen.

Samtidig med de fortsatte krigshandlinger i Yemen forsøger mæglere at få parterne i borgerkrigen til at indgå en fredsaftale.

Forhandlingerne, der blev indledt torsdag i Kuwait, kommer i kølvandet af en våbenhvileaftale, der blev indgået for godt to uger siden.

FN's særlige udsending for Yemen, Ismail Ould Cheikh Ahmed, sagde ved indledningen af samtalerne, at det kræver indrømmelser fra alle parter, hvis krisen i Yemen skal løses.

Saudi-Arabien står i spidsen for en koalition, der også består af flere sunnimuslimske allierede, som i 13 måneder har angrebet de overvejende shiamuslimske oprørere fra luften.

FN og en række hjælpeorganisationer har advaret om, at konflikten truer med at udløse en regulær humanitær katastrofe i Yemen, som også inden krigen var et af de fattigste lande i verden.

Krigen har kostet mindst 6200 mennesker livet og sendt omkring 2,8 millioner på flugt fra deres hjem.