Indbygger: Den største katastrofe nogensinde

Den lille landsby, der ligger tættest på styrtstedet for 4U9425, vil aldrig blive den samme igen, frygtes det

Det er trist for alle - også for hele byen. Bjerget ligger lige der, det er den største katastrofe for byen nogensinde, siger Anne Davie. (Foto: Jacob Jørgensen)
Det er trist for alle - også for hele byen. Bjerget ligger lige der, det er den største katastrofe for byen nogensinde, siger Anne Davie. (Foto: Jacob Jørgensen)

SEYNE-LES-ALPES, SYDFRANKRIG (Ekstra Bladet): - Det er en stor, stor tragedie. Det er så trist, siger Anne Davie fra sin altan i den lille sydfranske by Seyne-Les-Alpes, hvor Ekstra Bladet er blevet inviteret indenfor.

- Det er trist for alle - også for hele byen. Bjerget ligger lige der, det er den største katastrofe for byen nogensinde, siger Anne Davie.

Anne Davie forklarer, mens vi skuer mod den hvide tinde, hvor 4U9425 bragede ind på den modsatte side af bjerget tirsdag formiddag. Siden er byen, Seyne, blevet invaderet af journalister fra hele verden. De fleste cafeer er fyldt med mediefolk, og for foden af bjerget, hvor helikopterne flyver til og fra bjærningsstedet, står endnu flere mennesker med kameraer og mikrofoner.

Vil ikke tale mere
Flere butikker holder lukket i byen. Der er heller ikke mange indbyggere på gaderne, når man bevæger sig rundt.

- Det er for trist, jeg kan ikke sige mere.. jeg kan ikke tale om det mere, det er for meget, siger en kvinde, Ekstra Bladet hurtigt snakker med på en gade.

Folk er ikke uvenlige. Stemningen er heller ikke oprørt. Tværtimod går de enkelte personer rundt, som man ser, meget roligt. Det samme gør bjærgningspersonalet nede foran byen, som vi har udsigt til oppe fra gaderne. Der er ingen panik - nu handler det bare om at komme så godt videre som muligt.

Styrtet vil klæbe for altid
I den lille by Méolans-Revel omkring ti kilometer fra Seyne-Les-Alpes fortæller Bed&Breakfast-indehaveren Elisabeth Millet, at hun forstår, hvordan beboerne i Seyne må have det nu.

- I 1950'erne styrtede et fly ned i bjerget lige herude. Så sent som sidste år kom folk på besøg for at tage over til ulykkesstedet - sådan noget huskes for altid. Det er forfærdeligt for Seyne, for det vil klæbe til byen siger Elisabeth Millet.

Da 4U9425 fløj ind i bjerget ved Seyne, hørte Elisabeth Millet en halv time senere flere udrykningskøretøjer suse udenfor.

- Men jeg troede jo bare, at nogen havde kørt galt. Det er så forfærdeligt, siger hun bag sin hånd, som hun har taget op til ansigtet.

Politiet holder vagt
I modsætning til den gamle flykatastrofe i Méolans-Revel, kan man ikke komme nær bjerget, hvor 4U9425 styrtede. Medmindre man har både snesko og seler på.

- Man kan køre noget af vejen. Men man bliver nødt til at gå fire timer til sidst, for at komme ned i den dal, hvor flyet ligger nu, siger Anne Davie fra sin altan.

Hun forklarer, at stedet er meget glat, og der ligger sne. Hvis man dog alligevel skulle have lyst til at bevæge sig derom nu, ville man hurtigt blive stoppet.

Franske politibetjente bevogter nemlig ulykkesstedet. Det kan man se, hvis man med en meget god kikkert kigger op mod dødsbjergets top.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere