Indeholder sorte bokse: Nu er AirAsia-flyets haleparti fundet

Efter en forsinkelse på flere dage har dykkere nu bekræftet, at halepartiet fra nedstyrtet fly er fundet

Indonesiske myndigheder bekræfter, at de nu har fundet halepartiet, der indeholder sorte bokse, fra AirAsia-flyet. Her ses en ansat ved luftvåbnet med rester af et flysæde. (Foto: AP)
Indonesiske myndigheder bekræfter, at de nu har fundet halepartiet, der indeholder sorte bokse, fra AirAsia-flyet. Her ses en ansat ved luftvåbnet med rester af et flysæde. (Foto: AP)

De indonesiske myndigheder, der står for eftersøgningen og bjærgningen af det nedstyrtede AirAsia-fly, oplyser onsdag morgen dansk tid, at de har lokaliseret flyets haleparti.

Allerede tirsdag mente eftersøgningsholdet, at det havde fundet halepartiet, men først nu er det blevet bekræftet.

- Vi har fundet halen, der har været vores primære mål i dag. Haledelen er blevet fundet og bekræftet på en position i vores andenprioritets-sektor, siger Fransiskus Bambang Soelistyo, der er leder af eftersøgningen, ifølge Sydney Morning Herald.

Den stærke understrøm i området havde formentlig flyttet vragdelene mod vest, og derfor blev halen fundet et sted uden for det område, som eftersøgningen ellers var koncentreret mod.

- Klokken 10.30 (lokal tid, red.) fik jeg at vide, at genstanden bar bogstaverne 'A' og 'I', og vi sammenlignede, hvad vi fandt, med AirAsias logo, siger han.

Der vil nu også blive indsat dykkere for at finde flere lig, som myndighederne mener befinder sig i vragdelene.

Eftersøgning forsinket
Høje bølger og dårlig sigtbarhed har forsinket eftersøgningen og bjærgningen af passagerflyet, der havde 162 personer om bord, da det styrtede ned 28. december.

Flyets sorte bokse befinder sig i flyets hale. De kan være med til at slå fast, hvorfor flyet endte med at styrte ned på vej fra Indonesien til Singapore.

Indtil videre er 40 ud af de 162 personer, der var om bord på flyet, blevet bjærget fra havet, efter at flyet styrtede ned 40 minutter efter afgang.

De sorte bokse har indtil videre ikke udsendt signaler, som de ellers gør i 30 dage efter et styrt.

Årsagen til ulykken, der afrundede et sort år for flytrafikken i verden, er fortsat ukendt, men Indonesiens meteorologiske institut mener, at en tropisk storm i området var en medvirkende årsag.

Piloterne anmodede kort tid før, at myndighederne mistede kontakten med det, om at ændre højde på grund af et uvejr i området.