Indvandrerpolitik styrer indvandrerstrømmen mod Europa

Bistandskroner får flygtninge mod Europa, siger Dansk Flygtningehjælp. Derfor er indvandrerpolitik vigtig

Det er almindeligt kendt.

Hos Dansk Flygtningehjælp er man ikke overrasket over, at forskere i Berlingske siger, at danske bistandskroner kan sende endnu flere flygtninge mod Europa.

For jo mere velstand, man mærker i sit land, desto mere kan man forestille sig at søge ud, siger generalsekretær Andreas Kamm.

- Hvis man skaber udvikling og fremgang i fattige lande, så er det ikke ensbetydende med, at folk ikke ønsker at rejse derfra. Tværtimod tyder alt jo på, at rejselysten stiger. Verden åbner sig for dem, og de ønsker at rejse til andre lande og søge lykken.

Derfor handler det i høj grad også om, at de enkelte lande skal have styr på deres indvandrerpolitik, siger Andreas Kamm.

- Verdens lande styrer jo selv den legale adgang med deres indvandrerpolitik.

- Hvis der er orden i adgangsforholdene, så er det nemmere moralsk for lande at bede nogle om ikke at komme ind på det irregulære arbejdsmarked, hvis man ved, at der er fremgang og udvikling i deres eget land.

For Andreas Kamm er det dog vigtigt, at man husker at skelne mellem flygtninge og migranter.

- Flygtninge skal vi give beskyttelse, og de skal ikke sendes hjem. Det er noget andet med migranter, som ikke er forfulgt, men som søger en bedre tilværelse og arbejde.

- De mennesker er velkomne, hvis der er brug for deres arbejdskraft, men det enkelte land har altså mulighed for at sige nej. Og der kan man bedre sige nej med god samvittighed, hvis vi og andre lande støtter med udviklingsmidler, siger han.