Ingen danske sårede efter bombe på feriedestination

Vi venter ikke danske ofre i angreb i Izmir, siger Rene Dinesen, chef for Udenrigsministeriets Borgerservice

Udenrigsministeriet venter ikke, at der er danske ofre efter torsdagens bombeangreb i den tyrkiske storby Izmir. Mindst to personer er dræbt og en halv snes andre blev såret, da en bilbombe eksploderede foran et domhus i Izmir.

Det siger Rene Dinesen, som er chef for Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Der er ikke oplysninger om, at der skulle være danskere blandt de sårede eller dræbte. Det formoder vi heller ikke, at der er. Ifølge vore oplysninger er to terrorister og en tyrkisk politimand dræbt, siger Rene Dinesen.

- Derudover skulle der være godt en snes sårede. Der er ikke klarhed over deres identitet endnu, men det er de tyrkiske myndigheder ved at undersøge.

Den danske ambassade i Ankara og konsulen i Izmir er i kontakt med de tyrkiske myndigheder for at høre, om der skulle være danskere blandt ofrene.

Det tyrkiske politi har dræbt to mænd, som deltog i angrebet. En tredje gerningsmand eftersøges.

Foreløbige undersøgelser tyder ifølge guvernørens kontor i Izmir på, at den kurdiske separatistbevægelse PKK står bag angrebet.

Angriberne var bevæbnet med kalasjnikovgeværer og granater. Bomben eksploderede uden for den indgang af bygningen, som bruges af statsanklagere og dommere.

Færre danskere rejser til Tyrkiet efter de seneste angreb. Flere tager især til Spanien. Borgerservice opfordrer danskere til at være ekstra agtpågivende i Tyrkiet, siger Rene Dinesen.

- Der er områder i Tyrkiet, hvor vi fraråder ikke-nødvendige rejser. Det er især områderne mod den syriske grænse og ude i den kurdiskprægede østligste del af Tyrkiet, siger Rene Dinesen.

Borgerservice fraråder ikke danskere at rejse til Izmir, påpeger han.

- Men der er en forhøjet trussel i Tyrkiet. Som rejsende skal man tage sine forholdsregler, siger Rene Dinesen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere