Irakisk militær: To raketter har ramt Bagdads Grønne Zone

Der er faldet to raketter i topsikret område i Bagdad, hvor der er ambassader. Ingen skal være blevet såret

Hele konflikten tog for alvor fart, da USA likviderede Qassem Soleimani i Bagdad. Redigering: Henrik Houlberg

To raketter er slået ned i Den Grønne Zone i Bagdad.

Det oplyser irakisk militær.

Der har umiddelbart efter angrebet været forskellige meldinger om, hvorvidt to eller tre raketter har ramt området. Men ifølge irakisk militær har to såkaldte Katjusja-raketter ramt i Den Grønne Zone.

Meldingen lyder umiddelbart, at der ikke er dræbte eller sårede i angrebet.

Den Grønne Zone er et topsikret område, hvor der ligger udenlandske ambassader - deriblandt den amerikanske mission, siger sikkerhedskilder.

Lyden af sirener er hørt inde i zonen. Politikilder fortæller til Reuters, at mindst en af raketterne ramte 100 meter fra den amerikanske ambassade.

Flere vidner har ifølge Reuters hørt to høje brag. Det beskriver DR's korrespondent Puk Damsgård, der befinder sig i Bagdad, også.

- Har lige hørt to høje eksplosioner fra omkring Den Grønne Zone, skriver hun på Twitter.

Angrebet sker, knap 24 timer efter at Iran sendte ballistiske missiler mod baser i Irak. Et angreb var mod basen Al-Asad i det vestlige Irak, hvor der også er danske soldater.

Også en luftbase i Erbil i den nordlige og kurdiske del af landet blev beskudt.

Ingen kom noget til ved disse angreb.

Missilerne fra Iran var hævn for drabet på den iranske general Qassim Soleimani, der natten til fredag blev ramt af en amerikansk drone i Bagdad.

Efter angrebene på militærbaserne har statsminister Mette Frederiksen (S) meddelt, at omkring 100 danske soldater vil blive flyttet ud af Irak til Kuwait.

30-40 soldater bliver tilbage. De soldater, der tages ud af landet, stod for en træningsmission, som er indstillet som følge af uroen.