Annonce:
Annonce:

Iran kræver officiel undskyldning efter hajj-tragedie

Over 700 mennesker har mistet livet under et panikløb ved pilgrimsrejsen hajj. Nu kræver Iran en undskyldning

Video: AP
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, kræver søndag, at Saudi-Arabien undskylder for de mange mennesker, der mistede livet under pilgrimsrejsen hajj. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det var under et panikløb torsdag uden for den hellige by Mekka, at hundredvis af mennesker mistede livet.

- Denne hændelse vil ikke blive glemt, og nationer vil forfølge det med alvor. I stedet for at beskylde for det ene og det andet, bør saudierne tage ansvaret og undskylde til muslimerne og ofrenes familier, siger Khamenei på sin hjemmeside.

- Den islamiske verden har masser af spørgsmål, siger han.

Dødstallet var lørdag på 769, mens knap 1000 er såret. Men iranske embedsmænd mener, at flere end 1000 pilgrimme har mistet livet i tragedien.

Annonce:

Efter ulykken er myndighederne i Saudi-Arabien blevet udsat for hård kritik. Det er især Iran, der har beskyldt landet for fatal fejlhåndtering af den vigtigste begivenhed i den muslimske kalender.

En del af Irans kritik går på, at der var alt for mange sikkerhedsbrister.

Øjenvidner har sagt, at de saudiarabiske politifolk, der skulle dirigere pilgrimmene gennem området ikke var ordentligt uddannede og ude af stand til at kommunikere med de mange udlændinge, som var trængt sammen på et meget lille sted.

Iran pressede lørdag på for at få de saudiarabiske myndigheder til at komme med flere oplysninger om over 340 savnede iranske statsborgere, der deltog i pilgrimsfærden.

Den øverste religiøse leder i Saudi-Arabien har ifølge nyhedsbureauet AFP sagt, at panikløbet var ude af menneskelig kontrol.

Saudi-Arabien har igangsat en undersøgelse af katastrofen, som begyndte omkring klokken 08.00 torsdag på en af hovedruterne, der fører til Jamarat gennem Mina-lejren.

Annonce:

Mina ligger omkring fem kilometer fra Mekka. Det er i Jamarat, at pilgrimmene rituelt kaster sten mod de tre søjler, som symboliserer Satan.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: