IS-bøddel er norsk

Den IS-bøddel, der tidligere har henrettet en mand på åben gade, er norsk. Det skriver Dagbladet

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Der er en IS-kriger i Syrien, som går rundt og kalder sig 'Abu Shahrazaad al Narwegi'. Og netop efternavnet 'al Narwegi' betyder 'fra Norge'. Det siger kilder i Syrien til norske Dagbladet.

Dagbladet hævder, at de har kendskab til bødlens identitet. Men de vil hverken præcisere køn, hvem vedkommende er eller hvor i landet vedkommende kommer fra.

- Vi har ingen kommentarer, siger kommunikationschef Trond Hugubakken Police Security Service (PST) til Dagbladet.

Den syriske præsident Bashar al-Assad har hævdet, at de farligste ledere i Islamisk Stat, kommer fra Skadinavien. Flere eksperter sætter dog spørgsmålstegn ved motivet bag denne kommentar.

Danskere i Syrien

Ekstra Bladet har tidligere dækket, hvordan danske statsborgere tager ned og kæmper i Syrien på begge sider af konflikten. Det drejer sig blandt andet om Jørgen Nicolai, der er taget ned for at kæmpe mod Islamisk Stat. Han har tidligere fortalt til Ekstra Bladet, hvordan han forlod sin familie for at kæmpe mod IS som han kalder for 'umenneskelige'.

Se også: Jørgen er i krig mod Islamisk Stat: De er umenneskelige!

På den anden side af krigen står blandt andet en 22-årig dreng fra Århus, som er taget til Syrien for at kæmpe med IS. Den 22-årige kom jævnligt i Grimhøj Moskéen i Brabrand. Hele tre gange inden for syv måneder forsøgte den 22-årige dreng fra Århus at rejse til Syrien, før det lykkedes ham.

En 22-årig mand fra det vestlige Aarhus kom jævnligt hos Oussama El Saidi i Grimhøj Moskéen, inden han drog til februar i februar. (Foto: Ernst van Norde) Samfund - 13. mar. 2015 - kl. 05:25 22-årig forsøgte at rejse til Syrien fire gange

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere