IS dræber mænd, kvinder og børn som flygter i sikkerhed

Terroristerne dræber iskoldt civile, som forsøger at flygte ud af Fallujah for at komme i sikkerhed

IS terrorister i kamp mod irakiske tropper i Fallujah. ( Foto via AP)
IS terrorister i kamp mod irakiske tropper i Fallujah. ( Foto via AP)

Terroristerne i IS holder sig ikke tilbage fra at skyde desperate civile, der forsøger at flygte ud af den sønder-bombede og krigshærgede by Fallujah i Irak.

IS besatte den strategisk vigtige by vest for Bagdad for et par år siden. Men nu er en amerikansk ledet koalition med det irakiske militær i front, begyndt at generobre byen med omkring 50.000 civile borgere.

Internationale hjælpe-organisationer oplyser til blandt andet nyhedsbureauet AP, at civile er blevet skudt ned, mens de har forsøgt at krydse en nærliggende flod.

Vores værste frygt
De irakiske styrker har indledt massive angreb på byen og kunne i begyndelsen rykke hurtigt frem. Men de seneste dage er fremrykningen gået noget langsommere på grund af kraftig modstand fra IS og hensynet til de 50.000 civile, som ufrivilligt sidder fanget i byen.

- Vores værste frygt er desværre blevet bekræftet nu. IS dræber civile, som forsøger at flygte i sikkerhed, siger Nasr Muflahi, der er direktør i Norwegian Refugee Council i Irak.

- Vi frygtede, at IS kunne finde på at gøre dette mod mænd, kvinder og børn, som forsøger at flygte fra alt, hvad de ejer og har for at komme i sikkerhed, siger direktøren.

Presset på flere fronter
Samtidig med invasionen af Fallujah er også tropper i Syrien gået til angreb på den IS-kontrollerede by Manbij i Syrien. Mod syd rykker syriske tropper også frem mod Raqqa.

Presset på IS-terroristerne er således stort på flere fronter.

IS har mistet flere vigtige ledere i de seneste måneder. De er blevet opsporet og dræbt af amerikanske droner.

Det har fået IS ledere til at smide mistænkte spioner i organisationen i syrebade eller skære tungerne af dem, for at statuere eksempler på, hvad der sker, hvis man ikke er tro mod organisationen.

Krig & katastrofer IS-ledere i panik: Smider egne spioner i syre-bade