IS-højborg færdig - 'levende skjolde' evakueres

En konvoj af lastbiler forlader nu den syriske by Baghouz med civile, som Islamisk Stat har brugt som levende skjolde

Onsdag formiddag var civile ved at blive evakueret fra Baghouz. Video: AP

Byen Baghouz i det østlige Syrien er den sidste lomme af land, som Islamisk Stat (IS) har kontrol over i landet. Forud for indtagelsen af området evakuerer de kurdisk ledede SDF-styrker nu civile i byen.

Det fortæller Mustafa Bali, talsmand fra SDF, onsdag til nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Reuters har journalister set en konvoj af lastbiler fyldt med civile syrere forlade byen Baghouz i det østlige Syrien.

Der er ifølge AP tale om mindst ti lastbiler med mænd, kvinder og børn, som forlader området via en såkaldt humanitær korridor i området.

Kvinder sidder med deres ejendele tæt på Baghouz. Foto: Reuters
Kvinder sidder med deres ejendele tæt på Baghouz. Foto: Reuters

Der er tale om en demilitariseret rute i en konfliktzone, hvor man tillader nødhjælp eller - som nu - transport af fordrevne civile.

Tirsdag aften indledte den USA-ledede koalition luftbombardementer i udkanten af Baghouz for at presse de sidste IS-krigere i området, skriver AP.

AP rapporterer, at man mener, at 300 IS-krigere fortsat forskanser sig i byen.

IS-krigerne har indtil nu aktivt brugt de civile syrere i byen som levende skjold for at afholde SDF og de vestlige koalitionsstyrker fra at angribe byen.

Det har sløvet SDF og koalitionsstyrkernes jagt på at eliminere IS' kontrol i området skriver Reuters.

 

Foto: Rasmus Flindt Pedersen Tæt på Dødens gade: Her mistede otte børn livet

Mohammad har allerede mistet sin 12-årige søn. Her bærer han på sin tiårige datter Ghufran, og i ambulancen ligger hans datter, treårige Narin, hårdt såret. Foto: Rasmus Flindt Pedersen Tæt på Ekstra Bladet tilbage i Mosul: Lever den lille pige?

Krig & katastrofer 19-årig tilsluttede sig IS: Nu vil hun hjem

Navy Seals er især kendt for deres ekstravagante udstyr - blandt andet night vision goggles med fire rør. (Foto: Columbia Pictures) Verden Rathsack udnævner verdens 10 bedste specialstyrker

Terror-krigens mest prominente vendekåbe, den tadsjikiske eks-politichef Gulmurod Khalimov, forsvandt pludselig i april 2015. Få dage senere dukkede han op i Islamisk Stats inderkreds. Han endte som krigsminister før organisationens sammenbrud i 2017. Foto: Ritzau Scanpix Tæt på Dusør på super-skurk: Mystisk terror-general vil ikke dø