IS-ledere i panik: Smider egne spioner i syre-bade

IS-ledere i panik: Hvor får USA oplysningerne fra, som får deres droner til at ramme plet?

Terror-bevægelsen IS tager ikke kun hårdhændede metoder i brug overfor deres fjender.

Også 'soldater' i egne rækker får kærligheden at føle, hvis de først bliver mistænkt for at være spioner og lække oplysninger til fjendens efterretnings-tjenester.

For nylig fik flere IS-terrorister offentligt skåret tungen af som skræk og advarsel.

Nu kommer der meldinger om, at adskillige terrorister i IS sammen med civile har lidt en grusom død.

De blev smidt i et kar med syre. IS-ledelsen mente, at de muligvis har givet oplysninger til USA om, hvor centrale personer i bevægelsen har opholdt sig.

Disse oplysninger har gjort det muligt for amerikansk kontrollerede droner at bombe blandt andet biler med IS-ledere i, skriver blandt andet The Independent.

Skabt frygt
Drone-drabet på Abu Hayjaa al-Tunsi, som kom kørende i det nordlige Syrien da han blev ramt af en bombe, har i den grad skabt frygt og nervøsitet i den tilbageblevne IS-top.

Ifølge nyhedsbureauet AP har angrebet udløst nærmest panik i IS og 38 personer rapporteres dræbt. Det er dog ikke muligt at få tallet officielt bekræftet.

Mens presset på IS vokser voldsomt dag for dag, så er adskillige andre medlemmer af terror-organisationen flygtet af frygt for beskyldninger om urent trav, som kan udløse tortur og en smertefuld død.

Oplysningerne stammer blandt andet fra efterretnings-officerer i den irakiske hær, som AP har talt med. Officererne er holdt anonyme, da de frygter for deres liv.

Det har således ikke været muligt at efterprøve deres oplysninger.

Alene det at have en mobil-telefon på sig eller være koblet op på Internettet, kan udløse en dødbringende mistanke.

IS har sågar forsøgt at lægge fælder for deres egne soldater.

Hårdt presset
I løbet af de seneste måneder er flere terror-ledere, ifølge amerikanske kilder, blevet dræbt. Det gælder blandt andet krigsminister Omar al-Shishani, Abu Wahib, Haji Iman og Abu Alaa al-Afari.

IS er netop nu hårdt presset fra alle sider. En amerikansk ledet koalition er ved at indtage byen Fallujah, som IS besatte for et par år siden.

Rami Abdurrahman, der er leder af det britisk-baserede Syrian Observatory for Human Rights, oplyser, at flere IS-kæmpere er begyndt at lække de vigtige oplysninger til fjenden om potentielle mål og taktiske overvejelser, fordi de mangler penge.

'Soldaternes' løn er blevet kraftigt beskåret blandt andet fordi russiske luftangreb har ødelagt olieproduktionen, som er en væsentlig del af IS' indtægtskilde, hedder det i The Independent.