Islamisk Stat har bortført 400 civile i Syrien

Islamisk Stat har ifølge Syriens statslige nyhedsbureau bortført omkring 400 civile efter et angreb mod byen Deir al-Zor

Islamisk Stats uhyrligheder fortsætter angiveligt i Syrien, og nu ser den blodige offensiv i den østlige del af landet til at fortsætte.

Syriens Observatorium for Menneskerettigheder oplyser ifølge Reuters, at Islamisk Stat har bortført mindst 400 civile under et angreb på den syriske by Deir al-Zor lørdag.

- Efter deres angreb på Deir al-Zor lørdag har Islamisk Stat bortført mindst 400. Alle slags de bortførte er Sunni-muslimer, og blandt dem er børn, kvinder og soldater, der er for Assads regime, siger chefen for Observatoriet Rami Abdel Rahman til AFP.

Efterfølgende er gidslerne blevet fragtet tilbage mod Islamisk Stats hovedkvarter i Raqqa, lyder meldingen.

Blodbad
Angiveligt er 135 mennesker blevet dræbt i samme angreb - flere af dem halshugget og skudt, beretter Syriens Observatorium for Menneskerettigheder i en erklæring på deres hjemmeside.

Her skriver de også, at 42 medlemmer fra Islamisk Stat har mistet livet. Blandt valgt 12 at sprænge sig i luften med selvmordsbomber.

Den syriske by, der har været under angreb, ligger ca. 50 kilometer fra Islamisk Stats hovedkvarter, Raqqa.

Ifølge Observatoriet betyder angrebet, at IS nu kontrollerer 60 procent af Deir al-Zor, som er hovedstad i provinsen af samme navn i en olierig region på grænsen til Irak.

Præsident Bashar al-Assads regime kontrollerer fortsat dele af provinshovedstaden og en nærliggende militær lufthavn på trods af gentagne angreb fra IS, skriver AFP.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere