Islamisk Stat: Jihadi John er død

Terrororganisationen bekræfter, at den frygtede terrorist er død

I februar sidste år fordømte den britiske premierminister David Cameron Jihadi Johns aktioner (Video: AP)

Islamisk Stat (IS) bekræfter, at gruppens topbøddel, den britiske statsborger Jihad John, er blevet dræbt i et luftangreb i Syrien.

Jihadi John, der er britisk statsborger og hedder Mohammed Emwazi, poserer på en video med maske og kniv. Han menes at have halshugget flere vestlige gidsler. (Foto: AP) Terror - 13. nov. 2015 - kl. 09:29 Pentagon: 'Meget sandsynligt' vi fik ram på Jihadi John

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP på Twitter.

Nyhedsbureauet Reuters har også meldt de samme oplysninger ud.

Nyheden skulle ifølge Reuters være publiceret i det månedlige nyhedsmagasin Dabiq, som Islamisk Stat står bag.

Se også: Tyrkisk politi tilbageholder Jihad Johns partner

Ifølge den engelske avis Daily Star kaldes Jihadi John for Abū Muhārib al-Muhājir i magasinet.

Døde på stedet
Her har de dedikeret en hel sektion til ham, hvor de skriver:

-Torsdag den 29. i Muharram i 1437 (arabisk tidsregning, red) nåede Abū Muhārib endelig 'shahādah' efter at have kæmpet for Allah, hvilket han havde søgt efter meget længe. Hans bil blev ramt i et dronenangreb i Raqqa, hvor den ramte hans bil og dræbte ham med det samme, skriver de.

Se også: Kendt konvertit identificeret som Jihadi Johns efterfølger

Jihadi John, der også er kendt under sit borgerlige navn Mohammed Emwazi, blev angiveligt dræbt i et amerikansk-ledet luftangreb mod Islamisk Stats højborg Raqqa den 12. november sidste år.

Efter angrebet oplyste flere kilder fra Pentagon til BBC, at man havde fået ram på den frygtede bøddel.

Står bag flere drab
Den kuwaitisk-fødte britiske statsborger var forhadt og berygtet i den vestlige verden, fordi han ofte stod for de video-transmitterede drab på Islamisk Stats gidsler.

Han har blandt andet optrådt på videoer, hvor amerikanerne Steven Sotloff, James Foley og Peter Kassig, briterne David Haines og Alan Henning, samt den japanske journalist Kenji Goto er blevet dræbt ved at få skåret halsen over.

Den danske fotograf Daniel Rye Ottosen, der blev fanget og tilbageholdt af IS i 398 dage, stiftede også bekendtskab med Jihad John, som ydmygede sine fanger.

Fangevogteren tvang både Rye og hans medfanger til at danse tango og til at synge med på en omskrevet version af Eagles-hittet "Hotel California" under opholdet i fængslet.

Jihadi John er blevet et symbol på Islamisk Stats brutalitet, og jagten på ham har stod på i over et år.

Øgenavnet fik den brutale islamisk, fordi nogle gidsler opkaldte ham efter Beatles-ikonet John Lennon, på grund af hans markante britiske accent.

Har fået en efterfølger
I begyndelsen af januar kunne BBC berette om, at Jihadi John havde fået en efterfølger.

For ifølge britiske medier er det en kendt, britisk konvertit, der skjulte sig bag masken i en henrettelsesvideo fra Islamisk Stat, som terrorgruppen offentliggjorde i begyndelsen af januar..

Den maskerede mand taler med tydelig britisk accent i videoen, og flere kilder bekræfter over for BBC, at bødlen er den britiske statsborger Siddhartha Dhar.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere