Annonce:
Annonce:

Islamisk Stat planter sprængstoffer på historisk monument

Islamisk Stat har spredt sprængstoffer på de historiske Palmyra ruiner monument i Syrien. Det er uvist hvorvidt de planlægger at sprænge dem

Røgen steg op over Palmyra ruinerne efter Islamisk Stat i maj erobrede området (Foto: AP)
Røgen steg op over Palmyra ruinerne efter Islamisk Stat i maj erobrede området (Foto: AP)
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Terrororganisationen Islamisk Stat planlægger måske at sprænge de historiske Palmyra ruiner i Syrien i luften.

I hvert fald har soldater fra Islamisk Stat spredt en større mængde sprængstof i og omkring ruinerne, skriver flere internationale medier.

Islamisk Stat overtog byen og ruinerne i maj, der anses for at være blandt de vigtigste historiske steder i Mellemøsten.

Ifølge BBC er det usikkert, hvorvidt ISIL planlægger at sprænge ruinerne i luften eller om der er tale om en forsvarsmæssig foranstaltning mod de syriske styrker, man forventer vil forsøge at genindtage det historiske område.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder fortæller til BBC, at syriske styrker i området, de seneste tre dage har bombet stillinger omkring ruinerne, hvor mindst 11 personer er blevet dræbt.

Meget tyder derfor på, at et angreb er nærtforestående, lyder analysen fra lederen af observatoriet, Rami Abdel.

Langt fra første gang
Hvis Islamisk Stat planlægger at ødelægger ruinerne, er det langt fra første gang, organisationen desturere vigtige historiske monumenter.

Tilbage i februar smadrede terroristerne en række uvurderlige kunstskatte på museet i den irakiske by Mosul. I den forbindelse lagde Islamisk Stat videoer på nettet, hvor flere personer bevæbnet med trykluftbor og hamrer smadre skatte og statuer der var over 3000 år gamle.

21. marts var den så gal igen, da et 1600 år gammelt kristent kloster blev jævnet med jorden, da en eller flere bomber pulveriserede bygningen. Klostret indeholdt blandt andet en

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: