Islamisk Stat tager ansvaret for drabeligt angreb i Tunesien

Den forhadte terrororganisation påstår at være bagmændene bag gårsdagens voldsomme terrorangreb i Tunesiens hovedstad

Islamisk Stat har udsendt en lydoptagelse, hvor terrororganisationen tager ansvaret for gårsdagens angreb på et museum i Tunesien, hvor 22 personer blev dræbt.

Det skriver nyhedsbureauet AP på baggrund af oplysninger fra den private amerikanske efterretningsside SITE Intelligence Group, der overvåger islamiske grupper i mellemøsten.

I lydoptagelsen tager den militante gruppe skylden for onsdagens blodige angreb i Tunesien.

Det sidste foto: Javier Camelo, 28, tog denne selfie med sine forældre i den italienske by Palermo få dage før massakren. Faderen, Jose Camelo, overlevede som den eneste terrorangrebet. (Foto: Facebook) Terror - 19. mar. 2015 - kl. 15:37 Dræbt på drømmeferien: Javier og hans mor skudt

På optagelsen roser talsmanden for Islamisk Stat de to gerningsmænd, der udførte angrebet. Blandt andet kaldes de 'riddere af Den Islamiske Stat.'

Ved angrebet blev 20 udlændinge og to tunesere dræbt inden geværmændene blev skudt og dræbt af tunesiske sikkerhedsstyrker.

Se også: Dødstallet stiger efter massakre

Tidligere på dagen offentliggjorde den tunesiske premierminister, Habib Essid, navnene på de to mænd, som udførte angrebet: Yassine Abidi og Hatem Khachnaoui.

I Tunesien har der gennem noget tid været frygt for, at Islamisk Stat skulle få fodfæste. Gruppen er til stede i et af Tunesiens nabolande, Libyen, hvor den har gennemført flere angreb og blandt andet henrettet 21 kristne egyptere, der arbejdede i Libyen.

Tunesien-terror ryster verdens statsledere:

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere