Islamisk Stat tager gidsler ved blodigt angreb mod hospital

Mindst 20 soldater meldes dræbt ved Islamisk Stat-angreb mod hospital i Syrien. De ansatte holdes som gidsler

Den militante bevægelse Islamisk Stat har dræbt mindst 20 soldater og taget læger, sygeplejersker og andre hospitalsansatte som gidsler under et angreb mod et hospital i Syrien.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der følger situationen i landet fra et kontor i Storbritannien.

- Islamisk Stat indtog hospitalet, tilbageholder det medicinske personale og holder dem som gidsler, siger Rami Abdel Rahman, der er leder af organisationen.

Ifølge observatoriet er der stadig kampe mellem Islamisk Stat og styrker, der støtter den syriske præsident, Bashar al-Assad, om kontrollen med hospitalet.

De yderliggående islamister angreb hospitalet i Deir Ezzor det østlige Syrien som et led i gruppens fremrykning mod oliebyen og ikke mindst dens militære luftbase.

Foruden de 20 dræbte soldater meldes også seks medlemmer af Islamisk Stat dræbt, oplyser observatoriet.

Islamisk Stats eget nyhedsbureau, Amaq, oplyser, at gruppens medlemmer stormede hospitalet og samtidig har taget kontrol med et checkpoint, en brandstation og universitetsboliger i Deir Ezzor.

Islamisk Stat kontrollerer det meste af provinsen, hvor syriske og russiske kampfly med jævne mellemrum kaster bomber over islamisternes positioner.