Islamisk Stats hemmelige våben dræbt i droneangreb

Junaid Hassuin, der er kendt som Islamisk Stats hemmelige våben, er ifølge de amerikanske myndigheder blevet dræbt

Islamisk Stats hemmelige våben har mistet livet ifølge de amerikanske myndigheder (Foto: AP)
Islamisk Stats hemmelige våben har mistet livet ifølge de amerikanske myndigheder (Foto: AP)

Islamisk Stat spreder stadig skræk og rædsel i Syrien og resten af verden, men nu tyder meget på, at USA har påført terrororganisationen stor skade.

Efter sigende har den 21-årige brite Junaid Hussain, der var kendt som IS hemmelige våben, mistet livet i et amerikansk luftangreb.

Det skriver både Wall Street Journal og New York Times.

Flere anonyme kilder fra de amerikanske myndigheder bekræfter over for aviserne, at Junaid Hussain blev dræbt i en luftangreb nær IS's hovedkvarter i den syriske by Raqqa.

Den unge brite var ifølge New York Times kendt som et ledende medlem af Islamsik Stats cyberenhed, der blandt andet tidligere har brudt ind i det amerikanske forsvarsdepartementets Twitter- og Youtube-konto.

Rekrutterede terrorister
Angiveligt har Junaid Hussain brugt de sociale medier til at rekruttere IS-medlemmer, der skulle stå bag enkeltstående terrorangreb i USA og Europa.

- Hvis du ikke har en enhed, der er dygtig til dataoperationer, så har du et problem, siger tidligere datasikkerhedsekspert i Pentagon Michael New York Times.

Junaid Hussains enhed fungerer samtidig til at sprede propaganda, der kan give flere medlemmer til terrororganisationen.

Eksempelvis skrev Juhaid Hussain angiveligt en hyldest på Twitter til de personer, der forsøgte at begå et kynisk angreb under et møde i Garland Texas, som IS har taget ansvaret for.

De to blev dræbt af politiet, inden de nåede så langt.

- Allahu Akbar!!!!! 2 of our brothers just opened fire, skrev han.

Garvet hacker
Selv om den dræbte brite kun var 21 år gammel, så var han ikke hr. hvem som helst.

For tre år siden blev Junaid Hussain tiltalt og dømt for at have skaffet sig adgang til tidligere premierminister, Tony Blairs adressebog. Derfor røg han seks måneder bag treme. Senere blev han igen arresteret for vold, men han nåede at flygte til Syrien.

Sammen med sin 45-årige kone har han opholdt sig i Syrien lige siden, og her har han angiveligt været mistænkt for at planlægge et angreb mod en militærparade i London, et attentat mod det hvide hus samt den britiske premierministers residens.

- Mr. Hussain har brugt sine hackerevner til at hjælpe Islamisk Stat. Han har hjulpet dem med at lave online-angreb, offentliggjort fortrolig information om det amerikanske militær og opført sig som cheerleader for andre, der kæmper for IS, siger Raffaello Pantucci, der er ansat i Royal United Services Institute i London. Et institut, der har specialiseret sig i forsvar og sikkerhed.

Ifølge eksperten vil Junaid Hussain uden tvivl blive savnet af IS.

- Hans evner vil uden tvivl blive savnet af Islamisk Stat, men hans død vil næppe ændre deres taktik eller det faktum, at flere og flere fra vesten bliver rekrutteret til at slås side om side terrororganisationen.

Det nu afdøde medlem af IS var kendt som det næsthøjest rangerede medlem af IS fra Storbritannien - lige bag 'Jihad John', der efter sigende har stået bag flere halshugninger, som er lagt på nettet.