Israel bombede 100 Hamas-mål som svar på raketter

Eksplosioner kunne høres i Gazastriben natten til fredag. Israel bomber 'terrorsteder' efter raketaffyringer

Israelske fly gennemførte natten til fredag luftangreb mod 100 Hamas-mål i Gazastriben som svar på nye raketangreb fra enklaven.

Et palæstinensisk organ, der organiserer ugentlige protester mod Israel i forbindelse med fredagsbønnen, siger, at planlagte aktioner fredag er aflyst.

Israels militær gennemførte luftangrebene, få timer efter at to raketter ifølge militæret blev affyret fra den palæstinensiske enklave mod Tel Aviv-området. Der er ikke meldinger om ødelæggelser eller tilskadekomne.

- Kampfly, helikoptere og andre IDF-angreb i nat omkring 100 terrormål fra terrororganisationen Hamas i Gazastriben, skriver IDF, Israels militær, ifølge nyhedsbureauet AFP fredag morgen.

Palæstinensiske øjenvidner oplyste tidligere, at de israelske angreb har ramt to af Hamas-bevægelsens stillinger i det sydlige og nordlige Gaza.

Militæret i Israel bekræftede i en kort meddelelse, at det har angrebet, hvad det betegner som 'terrorsteder' i Gazastriben. Der var ikke umiddelbart flere oplysninger.

Kort tid efter at de israelske fly havde bombet mål i Gaza, lød sirenerne i nogle af de israelske byer, der ligger langs grænsen til Gazastriben. Det er en advarsel om, at der er raketter på vej.

Umiddelbart var der ikke flere oplysninger om et eventuelt nyt raketangreb i grænseområdet.

Tel Aviv har ikke været angrebet med raketter siden 2014, hvor Israel var i krig med den militante islamistiske gruppe Hamas.

Advarselssirenerne i storbyen hylede, kort inden at militæret gik ud med oplysninger til israelske medier. Angrebet mod Tel Aviv-området skete kort før klokken 21.00 dansk tid.

Umiddelbart er der ingen, der har taget skylden for raketterne. Hamas afviser, at den står bag.

Bevægelsen har holdt møder med repræsentanter for Egypten i Gaza, hvor en våbenhvile med Israel har været på dagsordenen.