Israel evakuerer 800 syrere i usædvanlig aktion

Medlemmer af organisationen De Hvide Hjelme og deres familier er blevet evakueret fra Syrien til Jordan

Israel har søndag evakueret 800 syriske medlemmer af hjælpeorganisationen De Hvide Hjelme og deres familier fra den sydvestlige del af Syrien til Jordan.

Det oplyser den israelske hær ifølge nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

I en erklæring siger Israels hær, at den har gennemført "en humanitær indsats for at redde medlemmer af en syrisk organisation og deres familier (...) på grund af en umiddelbar trussel mod deres liv".

De evakuerede syrere er transporteret til Jordan. Evakueringen sker på baggrund af en forespørgsel fra USA og flere europæiske lande.

De Hvide Hjelme er en organisation, der under den syv år lange borgerkrig i Syrien har udført redningsaktioner efter luftangreb, beskydninger og eksplosioner i oprørskontrollerede dele af landet.

Jordans nationale nyhedsbureau, Petra, skriver på sin hjemmeside, at landet har givet FN bemyndigelse til at sørge for, at omkring 800 syrere kan passere gennem Jordan for at blive genhuset i lande i Vesten.

Ifølge nyhedsbureauet skal de evakuerede personer opholde sig i et lukket område i Jordan, indtil de kan rejse til Storbritannien, Tyskland og Canada, som har indvilget i at genhuse syrerne inden for tre måneder.

Den syriske regering påbegyndte i juni - med støtte fra Rusland - en offensiv i Daraa-provinsen i den sydvestlige del af Syrien samt i et område op mod Golanhøjderne, som er besat af Israel.

Offensiven har tvunget flere end 300.000 syrere på flugt, og mange er blevet dræbt. Mange er flygtet til en del af Golanhøjderne, der er syrisk territorium.

Med offensiven har den syriske regering genvundet kontrol med en del af området i den sydvestlige del af landet, som er strategisk vigtigt, da det er nær grænsen til Israel og Jordan.

Israel oplyser, at landet fortsat - trods evakueringen - vil afholde sig fra at intervenere i den syriske borgerkrig.

Landet har dog flere gange bombet mål i Syrien. Det har oftest været våbentransporter på vej til den militante gruppe Hizbollah i Libanon eller mål, som har været tilknyttet Iran.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT