Israel og Hamas i direkte kamp for første gang i to år

Det er kommet til direkte kampe med palæstinenserne, efter at Israel har opdaget en tunnel ind til Gaza

For første gang siden krigen i sommeren 2014 har israelske styrker og militante fra den palæstinensiske gruppe Hamas været i direkte konfrontation.

Peter Lerner, som er talsmand for den israelske hær, beretter om det seneste døgn, at Hamas har skudt mod hæren mindst seks gange.

Fire personer, heriblandt tre børn, er såret under nattens israelske angreb mod Gaza, oplyser hospitals- og sikkerhedskilder.

Israels militær siger, at det har angrebet fire stillinger fra luften.

- Som reaktion på fortsatte angreb mod israelske styrker har fly angrebet fire militære stillinger i den sydlige del af Gaza, siger hæren i en erklæring om angrebene mod Hamas.

Der var ikke umiddelbart rapporter om dræbte eller sårede ved luftangrebene.

Ifølge Israel var angrebene rettet mod tunneler. Under krigen i 2014 tilintetgjorde israelerne alle de tunneler, de kunne finde.

Israelske sikkerhedskilder siger, at et medlem af Hamas har givet israelerne detaljerede oplysninger om militante gruppers brug af tunneler, efter at han blev anholdt i sidste måned.

Den 29-årige Mahmud Atawnah fra området Jabalia i det nordlige Gaza blev taget til fange i begyndelsen af april, da han havde krydset grænsehegnet til Israel, siger den israelske sikkerhedstjeneste Shin Bet.

Siden har israelske styrker afdækket to separate tunneler, som krydser grænsen.

Shin Bet siger, at Atawnah i ti år var medlem af den militære fløj i Hamas, Ezzedine al-Qassam Brigaderne, og at han har deltaget i en række forskellige aktiviteter, men at hans primære opgave var tunnelnetværket.

Ifølge Israel var han bevæbnet med knive, da han blev anholdt, og han skulle ifølge militæret have haft til hensigt at "dræbe soldater eller civile".

Konfrontationen er opstået i forlængelse af, at Israel har opdaget en tunnel, som palæstinenserne benytter til at skaffe forsyninger ind over grænsen til Gaza.

Torsdag eftermiddag er der ifølge vidner og israelske sikkerhedskilder fortsat kampe øst for byen Rafah, der ligger på grænsen til Egypten.

De seneste hændelser har medført bekymring over, om våbenhvilen efter krigen i sommeren 2014, kan holde.

2251 palæstinensere og 73 israelere blev dræbt under den brutale konflikt, der varede 50 dage, og som lagde store dele af Gaza i ruiner.