Israelere og amerikanere dræbt ved angreb i Istanbul

De fire dræbte ved selvmordsbomben i Istanbul er udlændinge. Israel undersøger, om det var mål for angrebet.

To israelere og to amerikanere er blandt de fire mennesker, som en selvmordsbomber tog med sig i døden ved et angreb på en indkøbsgade i storbyen Istanbul.

Lørdag aften bekræfter Det Hvide Hus, at der er to amerikanske statsborgere blandt de dræbte.

Forinden havde Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, oplyst, at to israelere er dræbt ved angrebet i Istanbul. Muligvis er en tredje israeler også dræbt, sagde han ifølge Reuters.

Der kan være et sammenfald mellem disse ofre, idet det ikke er usædvanligt for israelere at have dobbelt statsborgerskab, så de eksempelvis også har amerikansk pas.

Netanyahu tilføjer, at israelske myndigheder er ved at undersøge, om israelere var målet for angrebet, men at der foreløbig ikke er noget der tyder på, at det er tilfældet.

Nogle tyrkiske medier havde forinden skrevet, at tre af de fire dræbte er israelere, mens den fjerde er iraner. Oplysningen er endnu ikke bekræftet officielt.

Foruden de fire dræbte blev mindst 36 mennesker såret ved angrebet, heriblandt seks israelere, oplyser det tyrkiske sundhedsministerium ifølge AFP.

Irlands udenrigsminister, Charlie Flanagan, siger i en udtalelse, at der er "et antal" irske statsborgere blandt de sårede.

Tv-stationen NTV oplyser, at to sårede er islændinge, men det er ikke officielt bekræftet.

Istiklal-gaden, som blev ramt af angrebet, er en gade med mange butikker, caféer og nogle udenlandske konsulater. Både turister og lokale færdes i området.

Angrebet er det fjerde af sin art i Tyrkiet i år.

Endnu har ingen taget skylden for angrebet, men regeringsvenlige medier har været hurtige til at rette fokus på Islamisk Stat, som har fået skyld for flere angreb i Tyrkiet i de seneste måneder.

På det seneste har kurdiske oprørere også stået bag angreb mod hovedstaden, Ankara.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere