Israelsk soldat skal i fængsel for drab på palæstinenser

Anklagemyndighed havde krævet hårdere straf i sag, som har skabt dyb splittelse mellem mange israelere

En israelsk militærdomstol har idømt en soldat 18 måneders fængsel for drab på en palæstinenser.

Anklagemyndigheden havde krævet en langt hårdere straf i sagen, som har skabt dyb splittelse mellem mange israelere.

Beslutningen om overhovedet at stille sergent Alor Azaria for en militær domstol, efter at han skød en palæstinenser, som stak en anden soldat med en kniv, skabte vild diskussion for et år siden.

Meningsmålinger har vist stor folkelig opbakning til soldaten.

Men den militære domstol fandt i sidste måned Azaria skyldig i manddrab, hvilket har en straframme på op til 20 års fængsel.

Anklagemyndigheden havde krævet en straf på tre et halvt års fængsel til Azaria.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har sagt, at han går ind for en benådning af den unge israelske soldat, som skød og dræbte den palæstinensiske angrebsmand, da denne lå såret og ubevægelig på jorden.

Azaria dræbte den ene af to palæstinensere, som havde stukket sergentens kollega med kniv. Denne blev lettere såret. Sergenten og andre soldater svarede igen med skud.

Den ene palæstinenser døde på stedet. Den anden blev såret.

En video af hændelsen dokumenterer, at den sårede palæstinenser bevægede sit hoved med hænderne udstrakt, før han blev skudt og dræbt af sergenten.

Dommeren i sagen, oberst Maya Heller, har tidligere på vegne af dommerpanelet sagt, at der var ikke nogen grund til, at Azaria skulle åbne ild mod en palæstinenser, som ikke udgjorde nogen trussel.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere